todd haynes’in yeni filmi fever’da michelle williams, peggy lee’yyi canlandıracak

todd haynes’in yeni filmi fever’da michelle williams, peggy lee’yyi canlandıracak


mis gibi film


I’m Not There ve Velvet Goldmine gibi müzikle iç içe geçen tapımlarıyla tanıyıp sevdiğimiz Todd Haynes, Fever isimli yeni projesinde müzik ve sinema dünyasının önemli isimlerinden Peggy Lee’yi anlatacak. Filmin başrolünde ise Michelle Williams yer alacak.

I’m Not There gibi biyografi türünde olacak Fever’ın bir süredir hazırlık aşamasında olduğunu biliyorduk. MGM’in haklarını satın almak için girişimde bulunduğu filmde Peggy Lee’ye hayat vermesi için dört kez Oscar adaylığı kazanan, başarılı oyuncu Michelle Williams ile anlaşıldı. Senaryosunu Quills ile Golden Globe adaylığı kazanan tiyatro yazarı Doug Wright’ın kaleme alacağı film, ismini her ne kadar bir Little Willie John cover‘ı olsa da zamanla Peggy Lee’nin en bilindik şarkısı haline gelen Fever’dan alıyor. Şarkıcı, söz yazarı ve besteci olarak müzik dünyasında iz bırakmayı başaran Lee’nin hayatını inişleri ve çıkışlarıyla anlatacak film, sanatçının hayatından sadece bir bölümü mü yoksa tamamından kısa kesitler mi gösterecek henüz bilmiyoruz.

2002 yılında 81 yaşında hayatını kaybeden Lee, 1955 yılında Pete Kelly’s Blues filmindeki performansıyla bir de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar adaylığı da kazanmıştı. Yıllar önce Reese Witherspoon’un başrolünde yer alacağı bir filmle ile beyaz perdeye yaklaşan proje, kısa sürede iptal olmuş ve bir türlü hayata geçememişti. Şimdi önünde hiçbir engel kalmayan projenin bu sefer yapımcı ekibine dahil olan Reese Witherspoon’a yapımcılar masasında Peggy Lee’ye hayranlığıyla bilinen Billie Eilish’in de yer alması bekleniyor.

Çekim ve vizyon tarihi gibi konuların henüz belirsiz olduğu film, şimdiden arkasındaki ekiple ilgi çekici bir noktaya geldi bile.