yeni the wizard of oz uyarlamasının yönetmeni belli oldu

yeni the wizard of oz uyarlamasının yönetmeni belli oldu


kolay gelsin


L. Frank Baum’un yazdığı ve bugüne kadar farklı farklı uyarlamalarını izlediğimiz The Wizard of Oz, özellikle Judy Garland’ın başrolünde yer aldığı 1939 yapımı filmle ismini sinema tarihine altın harflerle yazdırmıştı. Filmin günümüzde bir kez daha beyaz perdeye uyarlanacağı bir süredir konuşuluyordu. Bu haberler doğrulandı ve filmin yönetmeni de belli oldu.

Kansas’taki küçük bir çiftlikte sıradan bir hayat süren Dorothy Gale’in, bir kasırgada sürüklenerek kendisini peri masalından çıkma bir köyün içerisinde bulmasını ve ardından yolunun Oz Büyücüsü ile kesişmesiyle birlikte maceradan maceraya koştuğu The Wizard of Oz, New Line Cinema yapımılığında yeni film için çalışmalara başladı.

Bu çalışmaların ilk adımı olarak projenin yönetmenini belirleyen New Line Cinema; WestworldThe LeftoversBetter Call Saul gibi dizilerde yönetmen koltuğunda oturan ve Watchmen dizisiyle de Emmy ödülü kazanan Nicole Kassell ile el sıkıştı. Yeniden yapım değil de bir uyarlama olacak The Wizard of Oz’u uyarlamak konusuna epey heyecanlı olduğunu açıklayan Kassell, projenin bir parçası olduğu için son derece mutlu olduğunu paylaştı.

Henüz oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi detayları konuşmak için erken olduğunu düşündüğümüz projenin detaylarını takip ediyoruz.