yorgos lanthimos ve emma stone, bu sefer poor things için buluşacak

yorgos lanthimos ve emma stone, bu sefer poor things için buluşacak


lanthimos'tan ters köşe


2018 yılında The Favourite ile 10 dalda Oscar’a aday olmak gibi iddialı bir işe imza atan Yorgos Lanthimos’un filmin başrol isimlerinden biri olan Emma Stone ile bir kez daha çalışacağı yeni projesi ortaya çıktı. Şu sıralar Pop. 1280 ve The Man in the Rockefeller Suit gibi projelerle beyaz perdenin en meşgul isimlerinden biri olan Yorgos Lanthimos’un çekimlerine bu yıl başlanacak yeni filmi Poor Things, Frankestainvari bir karakterin öyküsünü anlatacak.

19. yüzyılda geçecek film, özgür ruhlu bir kadın olan Victorian Blessingtan’ın baskıcı kocasına dayanamayıp intihar etmesini ve ardından Bella Baxter isimli bir canavara dönüşmesi etrafında dolaşacak. Bu değişim sonunda zihin yaşı bir çocuğunkiyle aynı olan ve kendisini hayata döndüren Archibald McCandless ile evlenmek üzere olan Bella, yaratıcısını atlatıp bir avukatla kaçar ve onunla birlikte Odessa’dan Paris’teki genelevlere uzanan anladığımız kadarıyla acayip bir maceraya atılır. Sonunda ise kocasıyla karşılaşan Victorian’ın hikayesini Lanthimos, The Favourite’ın Oscar adayı senaristi Tony McNamara ile birlikte kaleme alacak.

Bir sonraki filminin Richard Brautigan‘ın aynı adlı romanından uyarlanacak The Hawkline Monster olması beklenen başarılı yönetmen, bu yeni film projesiyle herkese bir çalım atmış gibi gözüküyor.Yakın zamanda oyuncu kadrosu ve kamera arkası detaylarını duyacağımız Poor Things, bakalım bu yıl bitmeden vizyona girebilecek mi?