“ace ventura” üçüncü filmiyle geri dönüyor

“ace ventura” üçüncü filmiyle geri dönüyor


jim carrey’siz olmaz


Türlü türlü mimikleriyle ve kendine has oyunculuğuyla Jim Carrey’e şöhret basamaklarını üçer beşer tırmandıran yapımlardan biri olan Ace Ventura, 26 yıl aradan sonra bizi hayvan dedektifimizle tekrar buluşturmaya hazırlanıyor. Hem de ikonik Hawai gömleği içinde bir kez daha Carrey’yi görme ihtimaliyle!

Kayıp hayvanları bulmak için maceradan maceraya koşan dedektifimizle, 1994 yılındaki ilk Ace Ventura filmiyle tanışmıştık. Gördüğü büyük ilginin hemen ardından bir sene sonra Ace Ventura: When Nature Calls ile geri dönen dedektif, uzun bir aradan sonra üçüncü bir devam filmiyle bizi tekrar eğlendirmeye geliyor. Ancak filmle ilgili en önemli soru ise hala cevapsız; Ventura’yla bütünleşen Carrey’yi filmde görebilecek miyiz?

Üçüncü film için 90’ların kült klasiklerinden The Last of the Mohicans ve True Romance filmlerinin arkasındaki yapım şirketi Morgan Creek Entertainment’ın, Amazon Prime Video ile çalıştığı söyleniyor. Bu yeniden çevirimde Morgan Creek’in ekibine, Sonic The Hedgehog yazarları Pat Casey ve Josh Miller eşlik ediyor. Sonic the Hedgehog’da kötü adam olarak gördüğümüz Carrey’nin, bu ikiliyle tekrar bir araya gelmesi ise en olası senaryo gibi gözüküyor.

Aslında bu haber, Ace Ventura’nın geri döneceğini ilk öğrenişimiz değil. Morgan Creek, 2017’de bir tiyatro uyarlaması üzerinde çalıştıklarını paylaşmıştı. Ancak ister tiyatro olsun ister film, tam olarak bir yeniden çevirimle olmayacağı, Ventura’nın kayıp oğlunu merkeze alarak yeni bir karakterle karşımıza çıkacağı söyleniyordu. Dolayısıyla üçüncü filmin konusunun da bu olup olmayacağı bir diğer merak konusu.

Ace Ventura karakterinde tekrar Jim Carrey’i görmeyi umarak, bu karışık haberlerin bir an önce netliğe kavuşmasınız diliyoruz.