adrien brody, hbo’nun “showtime lakers” dizisinde pat riley’yi canlandıracak

adrien brody, hbo’nun “showtime lakers” dizisinde pat riley’yi canlandıracak


karizmalar çarpışıyor


HBO’nun NBA tarihinin en başarılı takımları arasında kabul edilen ve oyuncusundan yönetimine üzerine saatlerce konuşulabilecek bir yapıyla 80’li yılların en dominant takımlarından olan Los Angeles Lakers’ın hikayesini anlatacak dizisinden bir yıl sonra ilk defa yeni bir haber geldi, hem de güzel bir haber. Dizinin ana karakterlerinden biri olacak Los Angeles Lakers koçu Pat Riley’yi canlandırması için Adrien Brody ile el sıkışıldı.

Jeff Pearlman’ın Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s kitabından televizyona uyarlanacak ve ilk bölümünü The Big Short ile 2016’da En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü kazanan Adam McKay’in üstleneceği dizinin kadrosuna dair uzun zamandır haber almamıştık. Son olarak hem oyuncu hem de yönetici olarak NBA tarihinin önemli parçalarından biri olan Jerry Buss’ı Michael Shannon, NBA’in logosunda yer alan bir başka L.A. Lakers efsanesi Jerry West’i ise Jason Clarke’ın canlandıracağı açıklanmıştı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise  Michael Shannon’ın yerine John C. Reilly dizinin kadrosuna dahil olmuştu.

Bu iki ismin yanında Showtime Lakers’ın sahadaki beyni ve tribünlerin en sevdiği isim olan Magic Johnson’ı canlandırması için Quincy Isaiah ve Kareem Abdul-Jabbar’a hayat vermesi için Solomon Hughes ile el sıkılmıştı. 1977-1983 yılları arasında Lakers forması giyen oyun kurucu Norm Nixon’ı ise bizzat oğlu DeVaughn Nixon’ın canlandıracağı açıklanmıştı.

“Showtime Lakers” denince akla ilk gelen isimlerden olan ve takımını dört şampiyonluğa ulaştıran Pat Riley, hala basketbolun yaşayan efsanelerinden biri. 1972’de oyuncu olarak Lakers’la şampiyonluk yaşayan Riley, 80’li yılları şampiyon bir koç olarak geçirip 90’ların başında New York Knicks’i çalıştırdıktan sonra 1995’ten bu yana Miami Heat’in takım patronu olarak başarılı bir çizgide kariyerine devam ediyor. Başarılarının yanında NBA’in en karizmatik isimlerinden biri olan Riley, 80’li ve 90’lı yıllardaki tarzıyla adeta Miami Vice’ta James “Sonny” Crockett ve Ricardo Tubbs’ın yanına koysak sırıtmayacak bir havaya sahipti. En az kendisi kadar karizmatik ünlülerden biri olan Adrien Brody ise daha önce Harry Houdini, Sam Shapiro, Salvador Dalí gibi isimleri canlandırmasıyla biyografik rollerin altından kalkabileceğini başarıyla kantılamıştı.

İlk başta bir belgesel serisi olarak planlanan fakat sonrasında bir mini diziye dönüştürülen projeden gelen haberler, bizi epey heyecanlandırırken bu oyuncu tercihi sonrası umarız diziden daha sık haber alabiliriz. Dizi için en erken yayın tarihi olarak 2022 gözüküyor.