alejandro gonzález iñárritu’nun yeni filminin çekimleri başladı

alejandro gonzález iñárritu’nun yeni filminin çekimleri başladı


limbo


Guillermo del Toro ve Alfonso Cuarón ile birlikte Meksika’nın dünyaya ve sinemaya armağanı olan Alejandro González Iñárritu, 2015 yılında çektiği ve 3 Oscar ödüllü The Revenant’ın ardından yeni filminin çekimlerine sessiz sedasız başladı.

Meksikalı yönetmen, altı yıl aradan sonra ise tekrar setlere döndüğü ve şimdilik Limbo olarak adlandırılan İspanyolca filminin çekimlerine Meksika’nın başkentinde başladı. Hakkında çok az detay paylaşılan filmin, 1980’li yılların sıcak politik atmosferinin etrafında dolaşan bir yapım olması bekleniyor. Filmle ilgili detayların sızdırılmaması konusunda oldukça kesin olduğunu bildiğimiz Iñárritu, Limbo filminde görüntü yönetmeni Darius Khondji ile beraber çalışıyor. Khondji, Alan Parker imzalı 1996 yapımı Evita filminin görüntü yönetmenliğini üstlenmiş ve 1997 yılında hem Akademi Ödülleri’nde hem de BAFTA’da adaylık kazanmıştı. Kariyerinde Michael Haneke, David Fincher, Jean-Pierre Jeunet ve Marc Caro gibi yönetmenlerle birlikte fırsatı da yakalayan Khondji’nin yanı sıra görüntü yönetmeni olarak Daniel Giménez-Cacho yer alacak.

Şu sıralar çekimlerinin yavaş yavaş başladığı projenin başrolünde ise daha önce Y Tu Mamá También, Blancanieves ve Zama gibi filmlerde yer almış Daniel Giménez Cacho yer alacak. İsminden ve politik temasından dolayı iyiyle kötü, ailesi ve işi ya da ülkesi ve ailesi arasında seçim yapmak zorunda kalacak bir karakterin hikayesini anlatmasını beklediğimiz yönetmenin yeni filminden yakın zamanda daha çok haber duyacağız gibi gözüküyor.