black midi yeni albümünü bir tekli ile duyurdu

black midi yeni albümünü bir tekli ile duyurdu


cavalcade


İlk albümleri Schlagenheim’ı 2019’da yayınlayan ve yayınladıkları gibi de müzik dünyasının spot ışıklarını üstüne dönmesine sebep olan black midi, yeni albümünü duyurdu.

Geordie GreepMatt Kwasniewski-KelvinCameron Picton ve Morgan Simpson’dan oluşan grup, Cavalcade isimli albümlerinin Rough Trade etiketiyle 28 Mayıs’ta yayınlanacağını paylaşırken John L isimli albümün ilk teklisini de önden paylaştı. Aynı odada birlikte yazılan ve kendi kendine kaydettikleri ilk albümün aksine dörtlü, bu albümün yarısını kendi başına yazmış ve ardından yapımcı Marta Salogni (Bjork, MIA) ve John Murphy (Lankum, Katie Kim) gibi isimlerle çalışmış.

Albümle ilgili yaptıkları basın açıklamasında grubun solisti Geordie Greep, kendisinin ve grup arkadaşlarının ellerinden geldiğince çok drama ve yoğunluk yakalamak için bu sefer kayıt sürecini daha bilinçli bir şekilde geçirdiğini paylaştı. Rough Trande ise albümü “Zor zamanlara düşen bir kült liderinden, bir elmas madeninde bulunan eski bir cesetten efsanevi kabare şarkıcısı Marlene Dietrich’e kadar, gerçek figürlerden büyük bir seçki sunuyor” şeklinde açıklıyor.

Grubun basçısı Cameron Picton “Dinlerken, tüm karakterlerin bir tür süvari alayı oluşturduğunu hayal edebilirsiniz. Her biri hikayelerini birer birer anlatıyor ve her parça bittiğinde sizi sollayarak yerini bir sonraki parça alıyor” açıklamasını yaptı. Yeni albümde gruba saksafonda Kaidi Akinnibi and tuşlu çalgılarda Seth Evans eşlik ediyor.

Albümün kapak görsel, şarkı listesi ve yayınlanan ilk tekliye hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz. Videonun yönetmenliğini Rihanna’nın “Sledgehammer” şarkısında ve Gaspar Noé’nun Climax’inde görev almış Nina McNeely oturuyor.

Cavalcade Tracklist: 
01. John L
02. Marlene Dietrich
03. Chondromalacia Patella
04. Slow
05. Diamond Stuff
06. Dethroned
07. Hogwash and Balderdash
08. Ascending Forth