claire foy ve paul bettany, “a very british scandal” için bir araya geliyor

claire foy ve paul bettany, “a very british scandal” için bir araya geliyor


amazon/bbc sunar…


Crown dizisindeki genç Kraliçe Elizabeth performansıyla büyük övgüler toplayan Claire Foy ve son dönemin en popüler yapımlarından WandaWision’da yer alan Paul Bettany, 2018 yılında büyük beğeni toplayan “A Very English Scandal” dizisinin devamı niteliğindeki “A Very British Scandal”da başrol paylaşmaya hazırlanıyor.

Amazon ve BBC ortaklığıyla hayata geçecek A Very British Scandal, devam dizisi olarak adlandırılsa da, önceki diziyle aynı karakter ve hikayeye ortak olmuyor. Bunun yerine Duke ve Argyll Düşesi’nin acımasız yasal bir savaşa dönüşen boşanma sürecine odaklanacak dizi, hukuki süreç esnasında gün ışığına çıkan hırsızlık, şiddet, uyuşturucu, rüşvet, sahtecilik gibi suçlarında da arasında yer aldığı birçok suçlamanın etrafında şekillenecek.

Üç bölümden oluşacak A Very British Scandal’ın senaryosu ilk sezondaki gibi Sarag Phelps’e, yönetmen koltuğu ise Black Mirror ve Castle Rock’ın gibi yapımlarda görev almış Anne Sewitsky’a emanet olacak. Dizinin 2. Sezonu için bir araya gelecek ikiliden Foy, Netflix’teki Crown’un iki sezonundaki başarılı performansından sonra Emmy ödülü kazanmıştı. Bettany ise, devasa bir seyirci kitlesine ulaşarak 2021’in şimdiye kadar ki en büyük dizisi WandaWision’da “Vision” olarak karşımıza çıkmıştı.

A Very British Scandal’ın yayın tarihi henüz belli değil. Ancak başrollerin belli olması, diziye bir adım daha yakın olduğumuz anlamına geliyor.