dan brown, da vinci şifresi’nin öncesini anlatacak bir dizi hazırlıyor

dan brown, da vinci şifresi’nin öncesini anlatacak bir dizi hazırlıyor


dan brown's langdon


The Da Vinci Code, Angels & Demons ve Inferno serisiyle bir dönem dünyanı en popüler yazarı olan Dan Brown, serinin en popüler kitabı olan Da Vinci Şifresi’nde yaşananların öncesini anlatacağı Langdon isimli bir dizi hazırladığını açıkladı.

Beyaz perdede Tom Hanks tarafından başarıya icra edilen Robert Langdon karakterinin gençliğine, yani The Lost Symbol kitabının geçtiği zamanlara denk düşen bir zaman diliminde geçecek dizi, streaming platformları arasında devlerle mücadele eden Peacock desteğiyle hayata geçecek.

Dan Dworkin ve Jay Beattie ikilisinin senaryosunu kaleme alacağı ve de yapımcılığını üstleneceği Langdon’da Dan Brown, Brian Grazer, Ron Howard, Samie Kim Falvey ve Anna Culp gibi isimler de yönetici yapımcı olarak dizide bulunacak. Brian Grazer’ın da ekibe dahil olmasıyla bizi gizem ve gerilim dolu bir yapımın beklediğine şimdiden eminiz.

Şu an ilk sezon onayını alan ve hızlıca hazırlık çalışmaları başlayan yapımın oyuncu kadrosu da belli oldu. Ashley Zukerman, Valorie Curry, Sumalee Montano, Rick Gonzalez, Eddie Izzard ve Beau Knapp gibi bir kadroyu bir araya getirecek yapımda Ashley Zukerman daha önce Tom Hanks’in oynadığı karakteri yani başrol olan Robert Langdon’ı canlandıracak.