david byrne, new york’ta “covid-free” bir gece kulübü açıyor

david byrne, new york’ta “covid-free” bir gece kulübü açıyor


hizmetin böylesi


Talking Heads ile ayrı solo olarak ayrı bir “Hall of Fame” olan David Byrne, karantinadan bunalan New Yorker’ların bol bol hayır duasını alacağı bir duyuru yaptı. Veteran müzik insanı “covid-free” bir gece kulübü açacağını açıkladı.

Yakı  zamanda çeşitli formatlarda örneğini gördüğümüz müzik endüstrisinin içinde bulunduğu duruma bir şekilde alternatif yaratma çabasının en taze örneklerinden biri olan projenin ismi “Social!”. Tek seferde en fazla 100 kişiyi ağırlayacak gece kulübü, bu şanslı 100 kişiyi “Social Distance Hall” isimli bir komisyon aracılığıyla belirleyecek.

Byrne’ün sadece projeyi hayata geçirmek dışında Broadway’de set tasarımcısı olarak prestijli bir kariyere sahip olan Christine Jones ve koreograf Steven Hoggett ile birlikte müziklerinden de sorumlu olacağı Social!’ın DJ kabini ise kendisini severek takip ettiğimiz Natasha Diggs’e emanet olacak. New York’un sevilen multi-disipliner etkinlik mekanlarından Park Avenue Armory’de gerçekleşecek Social!’da dans etmeyi unutanlara bizzat Byrne ve koreograf Hogett tarafından hızlandırılmış bir dans dersi de verilecek.

Bizden çok uzak bir gelecekte çok farklı hayatlar tecrübe eden bu insanların deneyimlerine umarız bir gün biz de ortak oluruz.