david fincher, sinema üzerine bir televizyon programı hazırlıyor

david fincher, sinema üzerine bir televizyon programı hazırlıyor


“film appreciation”


Beş yıllık aradan sonra ilk uzun metraj filmi “Mank” ile geri dönüş yapan David Fincher, bundan sonra da durmaya hiç niyeti yok gibi görünüyor. Fincher, şu an üzerinde çalıştığı iki projeye ek olarak, davet edeceği konuklarıyla birlikte sevdiği filmler hakkında konuşacağı yeni bir program üzerinde çalıştığını açıkladı.

Fincher, yine adından bol bol söz edeceğimiz Netflix projelerin sinyallerini geçtiğimiz aylarda ayrı ayrı vermişti. 1974 Chinatown filminin Oscar ödüllü senaristi Robert Towne ile filmin öncesinde geçenleri anlatacak yeni bir dizi üzerinde çalıştığını paylaşan başarılı yönetmen, başrolde Michael Fassbender’ı izleyeceğimiz bir seri katilin geçirdiği değişimi anlatan “The Killer” adlı film için, “Se7en” senaristi Andrew Kevin Walker’la bir araya geldiğini öğrenmiştik.

Bizim için asıl heyecan verici ve yeni olan, Fincher’in sürpriz konuklarıyla oturup filmler hakkında konuştuğu bir televizyon programının yolda olması. Daha önceden Fincher’in film konuşmalarını dinlediğimiz için, hiç sıkıcı olmadan saatlerce sinemayla ilgili konuşabildiğini çok iyi biliyoruz. Televizyon dünyasında böyle bir programın olması ve Fincher’ın ricasını kırmayıp programa gelecek isimlerle dönecek sohbetleri düşünmek bile şimdiden bizi epey heyecanlandırıyor.

Henüz yayın tarihi açısından konuşmanın biraz erken olduğu şimdilik isimsiz proje içi yıl sonunu beklemek daha olası gözüküyor.