edie falco, yıldız isimlerle dolu “the first lady” dizisine katıldı

edie falco, yıldız isimlerle dolu “the first lady” dizisine katıldı


hadi bakalım


Şubat ayının sonunda varlığından ve detaylarından haberdar olduğumuz The First Lady dizisine bir yıldız isim daha katıldı. The Sopranos başta olmak üzere Nurse Jackie ve Horace and Pete gibi dizilerde canlandırdığı rollerle bayıla bayıla izlediğimiz Eddie Falco, ABD başkanlarını eşlerinin hikayesini ve Beyaz Saray’daki günlerini anlatacak dizide Hillary Clinton’ı canlandıracak.

The Crown dizisindeki eski İngiltere başbakanı Margaret Thatcher performansı beğeniyle karşılanan The X Files’ın Ajan Scully’si Gillian Anderson’ın diziye dahil olduğunu öğrenmiştik. Anderson’ın ABD tarihindeki en uzun First Lady olarak hizmet veren ve en açık sözlü başkan eşi olarak bilinen Eleanor Roosevelt’e hayat vereceği dizi, Showtime aracılığıyla izleyiciyle buluşacak.

Beyaz saray tarihindeki diğer önemli First Lady’lerden Betty Ford ve Michelle Obama’nın hikayelerini de anlatacak dizide, Anderson’a Michelle Pfeiffer ve Viola Davis eşlik edecek. İkonik kadın rollerinin hakkından gelen bu dört başarılı aktrise ek olarak, başkan Gerald Ford’u Aaron Eckhart, genç Michelle Obama’yı Jayme Lawson, genç Betty Ford’u Kristine Forseth ve Nancy Howe’u Judy Greer canlandıracak.

Dizinin yönetmen koltuğunda ise HBO’nun Nicole Kidman ve Hugh Grant’ı bir araya getiren dizisi “The Undoing“in yönetmeni Susanne Bier oturacak.