elle fanning, yıldız kadrolu the godfather filmine dahil oldu

elle fanning, yıldız kadrolu the godfather filmine dahil oldu


herkes bu filmde


Rain Man, Wag the Good ve Good Morning, Vietnam gibi kült filmlerin arkasındaki isim Barry Levinson’ın sinemanın bir başka kült filmi The Godfather’ın çekim sürecini anlatacağı yeni filmine her hafta yıldız bir isim daha ekleniyor. Son olarak Eleanor Coppola’yı canlandırması için filmin oyuncu kadrosuna Elisabeth Moss dahil olmuştu. Şimdi de Ali MacGraw’ı canlandırması için Elle Fanning projeye dahil oldu.

İsminin Francis and the Godfather olduğunu öğrendiğimiz projede yönetmen Levinson, Oscar Isaac ve Jake Gyllenhaal ikilisini projenin başrollerine yerleştirmişti. Oscar Isaac’in usta yönetmen Francis Ford Coppola‘ya, Jake Gyllenhaal’ın ise The Godfather serisinin yapımcılarından Robert Evans‘a hayat vereceği film, Mario Puzo’nun aynı isimli eserinin zorlu beyaz perde yolculuğuna odaklanacak.

Kadroya son olarak dahil olan Elle Faning ise Paramount’un filmin sorumluluğunu teslim ettiği yapımcı Robert Evans’ın oyuncu eşi Ali MacGraw‘a hayat verecek. 1970 yılında Altın Küre’de Umut Vadeden Oyuncu ödülünü kazanan MacGraw, Love Story filmiyle Oscar adaylığı kazanmış, aynı zamanda bu performansıyla ikinci Altın Küre ödülünün de sahibi olmuştu.

O dönemde 31 yaşında olan Francis Ford Coppola’nın filmini istediği şekilde hayata geçirmek için hem stüdyoyu hem de Robert Evans’ı ikna etme sürecini detaylı bir şekilde işleyecek film, hem dönemin Hollywood’u hem de sinema dünyasında merak ettiğimiz bu dev sürecin nasıl işlediğini anlatacak. Filmin çekimlerinin ne zaman başlayacağı şimdilik belirsizken The Godfather’da rol alan Robert Duvall, James Caan, John Cazale, Talia Shire, Diane Keaton gibi isimleri kimlerin canlandıracağı ise büyük merak konusu. Sofia Coppola’nın da “Ne konuyla ilgili olursa olsun Barry Levinson’ın çekeceği her film ilginç ve vakit ayırmaya değer olacaktır” şeklinde onayını alıp ilgisini çeken proje, yakın zamanda izleme ihtimalimiz olan en heyecan verici yapımlardan biri gibi gözüküyor.

Andrew Farotte‘nin, henüz finanse edilmemiş en iyi senaryoların seçildiği Black List’e seçilen senaryosundan yola çıkılarak hazırlanan filmin çekimlerine bu sonbaharda başlanması planlanıyor. Filmin vizyon tarihiyle ilgili konuşmak içince henüz erken.