floating points ve pharoah sanders ortak albümünden detaylı bir video geldi

floating points ve pharoah sanders ortak albümünden detaylı bir video geldi


albüm 26 mart'ta geliyor


Geçtiğimiz ayın ortalarında müzik dünyasından gelen bir haber bizleri heyecanlandırmış ve de mutlu etmişti. Vizyonuna ve yeteneğine hayran olduğumuz Sam Shephard aka Floating Points, yanına “spiritüel caz”ın efsane ismi Pharoah Sanders’ı da alıp Promises isimli bir albüm yayınlayacağını açıklamıştı.

Londra Senfoni Orkestrası ile kaydedilen dokuz bölümlük çalışma, on yıldan fazla bir süredir yeni bir kayıt yayınlamayan 80 yıllık caz efsanesinden dinlediğimiz ilk yeni müzik olmasının yanında ikilinin ortaya çıkarabileceklerini düşününce de epey heyecan verici bir proje olarak dikkat çekiyor.

Çıkış tarihi olarak 26 Mart açıklanan Promises’tan bugün yayınlanan yaklaşık 5 dakikalık videoda albümün kayıt sürecini tarih tarih görüp, albümde emeği geçen herkesin ismini öğrenme fırsatı yakalıyoruz. İkilinin 2019’da Los Angeles’ta gerçekleştirdiği kayıtların üstüne geçtiğimiz yaz Londra Senfoni Orkestrasının yaptığı kayıtlarla tamamlanan albüm için 21 Mart’ta gerçekleşecek bir dinleme etkinliği de duyuruldu.

Albümün ilk şarkısı olacağını tahmin etmenin zor olmadığı “Promises: Chapter I” isimli şarkıyı dinleyiciyle buluşturacak ikilinin bu özel etkinliğine kayıt olma isteyenleri hemen BURAYA alalım.