george r.r. martin, hbo ile büyük bir anlaşmaya imza attı

george r.r. martin, hbo ile büyük bir anlaşmaya imza attı


maşallah dedem


Sekiz rakamdan ve beş yıllık süreden oluşan anlaşmanın koşulları gereği Game of Thrones’un yazarı George. R. R. Martin, hem GoT’un yuvası HBO hem de HBO Max için yeni içerikler üretecek.

Halihazırda daha önce bahsettiğimiz gibi Game Of Thrones evreninden çıkacak altı spin-off projesi zaten bulunuyor. Bunlardan ilki, önümüzdeki ay çekimlerine başlanması planlanan Targaryen Hanesi’nin hikayesini anlatacak “House of the Dragon”. Deniz Yılanı, Gelgitlerin Efendisi ve Velaryon Hanesi’nin başı olarak bilinen Lord Coryls Velaryon etrafında şekillenen “9 Voyages”, Dorna krallığını kuran Martell Hanesi’nin atası Prenses Nymeria’yı konu alacak “10.000 Ships”, henüz ismi olmayan King’s Landing’in en fakir şehri, gecekondu mahallesi Flea Bottom’da geçecek bir başka dizi House of Dragon’a ekleniyor. Ayrıca Martin’in “Tales of Duck and Egg” adlı kitabından uyarlanacak aynı isimli bir başka proje ve animasyonlu bir macera serisi üzerinde çalıştığını da öğrenmiştik.

Game of Thrones evreni dışında da Martin, Roger Zelazny’nin bilim kurgu romanı Roadmarks’ın ve Nnedi Okorafor’un kıyamet sonrası romanı Who Fears Death’in HBO uyarlamalarında yapımcılığı üstleniyor.

Bu kadar yeni iyi haber tabii ki yanında birlikte bir de kötü haber getiriyor. Martin, bu yoğun programından dolayı söz verdiği verdiği A Song of Ice And Fire serisinin devam kitapları The Winds of Winter ve A Dream of Spring’e daha az vakit ayırabilecek. Martin, ilk romanı karantina sürecinde bitireceğini paylaşmıştı ancak bu süre çoktan bitti. Bu yoğun program nedeniyle kitap serisinin tamamlanma yılı 2089 olarak gözüküyor.