gore verbinski, george r.r. martin’in sandkings romanını beyaz perdeye uyarlayacak

gore verbinski, george r.r. martin’in sandkings romanını beyaz perdeye uyarlayacak


bu sefer o sefer mi?


Sinema dünyasında türler arası geçiş yapmasıyla meşhur isimlerden Gore Verbinski, Game of Thrones ile hayatımızın önemli bir parçası haline gelen George R.R. Martin’in aynı adlı kitabından uyarlanacak Sandkings filmini yönetecek. Filmin senaryosunu ise çok sevilen ama yarım kalan diziler ekolünün temsilcilerinden Utopia’nın yaratıcısı Dennis Kelly yazıyor.

Filmografisi, 1997 yapımı bir nevi Evde Tek Başına’nın çocuk yerine fareli versiyonu diyebileceğimiz Mousehunt, Brad Pitt ve Julia Roberts’lı Mexican, 2002 yapımı kült korku filmi Halka ve Johnny Depp’in Keith Richards’tan esinlenerek çıkardığı karakteri Captain Jack Sparrow’la özdeşleşen Pirates of the Caribbean serisinin ilk filmi gibi farklı yapımlar bulunan Verbinski, son olarak Marvel’ın yılan hikayesine dönen Gambit filminin başına geçmişti. 2017’den beri haber alamadığımız proje iptal olmuş gibi gözükürken Verbinski bir hayli iddialı duran yeni projesiyle karşımıza çıktı.

Egzotik hayvan meraklısı ve zengin Simon Kress’in hikayesini anlatan kitap, bu egzotik hayvan aşkına bir türlü karşı çıkamayan Kress’in bir gün süper hızda üreyerek içinde bulunduğu ortamı dolduran ve Sandkings adı verilen dört yaratık kolonisi içeren bir teraryumu satın almasından sonra yaşananları okuyucularına anlatıyor. Beyaz perdeye uyarlanmaya epey müsait bir hikayeye sahip olan Sandkings, olayın içine bu durumdan epey memnun olan bir grup zenginin aç kalan böcekler üzerine iddiaya girmesi ve sonunda tabii ki bu böceklerin teraryumdan kurtulmasıyla beklenen gergin atmosfere ulaşıyor.

İlk olarak 1979 yılında bilim kurgu dergisi Omni’de yayınlanan bu hikaye kazandığı ödüllerin ardından 1995 yılında bir televizyon filmi olarak ekrana uyarlanmıştı. Beau Bridges’ın başrolünde yer aldığı film beklenen etkiyi yaratamamış ve daha sonra The Outer Limits’in ilk bölümüne dönüşmüştü. Ayrıca 1987 yılında DC Comics tarafından çizgi romana uyarlanan roman, bu sefer doğru bir ekiple hak ettiği değeri görmeye yakın.

Yakın zamanda daha güzel haberler duymayı beklediğimiz bu projenin yakın takipçisiyiz.