hbo, üç tane daha game of thrones yan dizisi üzerinde çalışıyor

hbo, üç tane daha game of thrones yan dizisi üzerinde çalışıyor


arada bir nefes mi alsanız...


2150 yılına geldiğimizde, artık uzayda yaşıyor olacağız ve etrafımızdaki birçok şey değişmiş olacak. Değişmeyen tek şey; ultra teknolojik cihazlarımızdan hala Game Of Thrones evreniyle alakalı bir şeyler izliyor olacağımız.  Yemeyip içmeyip Game of Thrones’un ekmeğini ne kadar süre daha yiyebileceğini düşünen HBO; Nymeria, Flea Bottom ve The Sea Snake’i konu alacak üç ayrı yeni spin-off üzerinde çalışıyor.

9 Voyages” ismiyle karşımıza çıkacak olan ilk dizi; Deniz Yılanı, Gelgitlerin Efendisi ve Velaryon Hanesi’nin başı olarak bilinen Lord Coryls Velaryon etrafında şekillenecek. Velaryon’u, daha önceden duyurulan ilk spin-off House of the Dragon’da Steve Touissaint eşliğinde de göreceğiz.

HBO’nun “10.000 Ships” isminin uygun görüldüğünü ikinci proje, Dorna krallığını kuran Martell Hanesi’nin atası Prenses Nymeria’yı konu alıyor. Orijinal dizide Sand Snake Nymeria Sand ve Arya’nın kurdu, ismini bu savaşçı kraliçeden alıyordu. Nymeria, GoT’inin 1000 yıl öncesinde geçen bir hikayeyi merkezine alıyor. Bu nedenle şimdiye kadar duyurulan bütün projelerden daha önceki bir zamanda geçecek dizi ünvanına hak kazanıyor.

Henüz isimsiz üçüncü proje ise Davos Seaworth ve Gendy Baratheon’un geldiği, King’s Landing’in en fakir şehri, gecekondu mahallesi Flea Bottom’da geçecek.

Bu üç dizi, Game of Thrones dünyasındaki olaylardan 300 yıl öncesini anlatan Nisan ayında çekimlerine başlanacak House of the Dragon’a ekleniyor. Dragon da yakın zamanda yayınlanan George R.R Martin’in Targaryen Hanesi’ni anlatan Fire and Blood kitabından uyarlanıyor. her şeyi takip edebildiniz değil mi?

Yapım aşamasında olan bir diğer proje ise, George R.R Martin’in fantastik romanı Tales of Dunk and Egg’den uyarlanacak ve bir saatlik bölümlerden oluşacak. Dizi, Ser Duncan the Tall (Dunk) ve genç Aegon v Targaryen (Egg)’i, A Song of Ice and Fire olaylarının 90 yıl öncesindeki maceralarını takip edecek.

Game of Thrones evreninden daha kaç dizi çıkarabileceklerine artık bizim aklımız ermiyor. George R.R Martin kitap yazmaya devam ettikçe, spin-off’lar da dur durak bilmeden gelmeye devam edeceğe benziyor.