hbo’nun pandeminin ilk günlerine götüren belgeseli “the last cruise”dan fragmanı

hbo’nun pandeminin ilk günlerine götüren belgeseli “the last cruise”dan fragmanı


ah o gemide iyi ki ben yoktum


Aşının bulunması ve ulaşılabilirliğinin artmasıyla (Türkiye hariç) yavaş yavaş sonlarına geldiğimizi umduğumuz pandeminin, ilk günlerde yaşattığı büyük korkusunu HBO, şansız “Diamond Princess” adlı kruvaziyer gemisinin hikayesi “The Last Cruise” belgeseli ile bize geri getiriyor.

Yönetmenliğinden ve yapımcılığından Hannah Olson’un sorumlu olduğu The Last Cruise, küresel bir krizin ortasında kaldıklarını fark eden yolcu ve mürettebatın, korku içinde geçirdikleri zamanları bize birinci ağızdan anlatıyor.

Diamond Princess’in geçen sene 20 Ocak’ta Japonya’dan açılarak başladığı yolculuğu, gemideki 700’den fazla kişinin hastalığa yakalanması ve sayısız insanın ambulanslarla gemiden taşınmasıyla son buluyor. Maskesiz, toplu alanda birlikte yemek yenebilir ve eğlenilebilir şekilde sıradan başlayan tatil, kaptanın iki yolcunun testinin pozitif çıktığını duyurmasıyla kabusa dönüşüyor. Hasta insan sayısının artışı ciddi boyutlara ulaştığında, koruyucu beyaz tulumlarıyla gezen insanların çoğalması, herkesin kendi odasında tek başına yemek yemesi ve gemiden insanların sedyeyle ayrılmasıyla her şey daha da kötüleşiyor.

Bu ayın sonlarında SXSW Film Festivali’nde gösterilecek film 30 Mart’tan itibaren HBO ve HBO Max’te izlenebilecek. Bize o kabus dolu günleri tekrar hatırlatacak fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.