hbo’nun tina turner belgeselinden bir fragman daha

hbo’nun tina turner belgeselinden bir fragman daha


rock and roll queen


“Rock and roll”un en güçlü kadın seslerinden olarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Tina Turner’ın hayatını anlatacak HBO yapımı belgeselden yeni bir fragman paylaşıldı.

Oscar ve Emmy ödüllü Dan Lindsay ve T.J. Martin’in yönetmenliğinde hazırlanan Tina, 81 yaşındaki Turner’ın 1950’lerde başlayan ve 1980’lerde zirveye yükselen inişli çıkışlı ama her zaman adından söz ettirdiği müzik kariyerini ve bununla birlikte sanatçının özel hayatına da yakından bakma fırsatı sağlıyor. Sanatçının içinde bulunduğu polemikler ve problemli durumlar yerine müzik kariyerinin başlangıcından zirveye uzanan yolculuğunu ve değişen yıllara nasıl uyum sağladığını anlatacak belgesel bol bol arşiv görüntüsü içeriyor.

Hayatından en az 5 film çıkabilecek uzunlukta bir kariyere ve dalgalanan şöhret grafiğine sahip Turner’ın belgeselinde sanatıyla yapılan röportajlar ve arşiv görüntüleri dışında 1993 yılında vizyona giren What’s Love Got to Do With It filminde sanatçıya hayat veren Angela Bassett, Oprah Winfrey, gazeteci Kurt Loder, oyun yazarı Katori Hall ve Turner’ın şu anki eşi Erwin Bach da yer alıyor.

27 Mart’ta ekranlara gelecek belgeselin yeni fragmanını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.