house müziğin ilham verici kadınları “lady of the house” kitabında toplanıyor

house müziğin ilham verici kadınları “lady of the house” kitabında toplanıyor


candi staton, barbara tucker ve fazlası…


House müziğe katkıda bulunan ve bulunmaya devam eden kadın sanatçılarla yapılan röportajların toplandığı “Lady of the House” isimli bir kitap, yayımlanmak için destek bekliyor. Kitap, barındırdığı isimler ve hikayelerin yanı sıra içerisinde kadınların kararlılık, zorluk ve tutku hikayeleri barındırarak gelecek nesillerin esinlenmesi için bir miras niteliği taşıyor.

Organizatör Laila McKenzie ve yazar Ian ‘Snowy’ Snowball tarafından derlenen Lady of The House, House müzik tarihindeki kadınların görüntülerini ve röportajlarını içeriyor. Kadınların House müzikteki başarısına hayranlık duyan Carl Cox’un ön sözüyle başlayan kitap, ilerleyen sayfalarında çeşitli DJ’ler, vokalistler, yapımcılar ve sektörün sevilen isimlerinden Candi Staton, Barbara Tucker, Sam Divine, Ellen Allien, DJ Maxinne, Anja Schneider ve Kym Mazelle ve çok daha fazlasıyla devam ediyor.

Projelere kaynak bulunmasını sağlayan Kickstarter platformunda yayınlanan Lady of the House, baskı ve dağıtım maliyetlerini karşılamak için 25.000 £ toplamayı hedefliyor.