iki oscar ödüllü oyuncu, apple tv+ dizisi “lady in the lake” için bir araya geliyor

iki oscar ödüllü oyuncu, apple tv+ dizisi “lady in the lake” için bir araya geliyor


natalie portman ve lupita nyong’o


Yeni projelerine gün geçtikçe daha da iddialılarını ekleyen Apple TV+, belli ki önümüzdeki birkaç yıl içinde dünyanın en büyük yıldızlarını içeren dev bir platforma dönüşmeyi aklına koymuş. Şimdi de “Lady in the Lake”’ adlı yeni dizisinde, Natalie Portman ve Lupita Nyong’o’yu başrolde buluşturuyor.

İki Oscar ödüllü oyuncuyu bir araya getiren dizinin yönetmen koltuğunda oturan “Honey Boy”un yapımcısı Alma Har’el, dizinin senaryosunu “The Man in the High Castle”dan tanıdığımız Dre Ryan ile birlikte yazıyor.

Yazar Laura Lippman’ın aynı adlı çok satan kitabından uyarlanacak “Lady in the Lake”, 60‘lı yıllarda Baltimore’da geçiyor. Hikaye, çözülmemiş bir cinayetin hayatını bir anne ve ev hanımı olarak sürdüren Maddie Schwartz’ı araştırmacı gazeteci olarak kendini yeniden keşfetmeye zorlamasını anlatıyor. Schwartz, çok da emin olmayarak yürüdüğü bu yolda siyahi haklarına kendini adamış ve bu konuda etkili çalışmalar yürüten Cleo Sherwood ile yolunun kesişmesiyle hikayede yeni bir sayfaya geçer.

Oscar’ını “Black Swan”dan kazanan Portman ve “12 Years a Slave”den kazanan Nyong’o’yu birlikte göreceğimiz diziyle ilgili henüz net bir tarih belli değil.  Ayrıca Lady in the Lake, Portman’ın düzenli olarak rol aldığı ilk televizyon dizisi olacak.