irvine welsh ve danny boyle’u buluşturan alan mcgee filminden ilk fragman

irvine welsh ve danny boyle’u buluşturan alan mcgee filminden ilk fragman



İsmi Creation Stories olarak açıklanan ve Alan McGee’nin yazdığı Creation Stories: Riots, Raves and Running a Label isimli kitaptan beyaz perdeye uyarlanan filmden ik fragman paylaşıldı. Aslında paylaşıldı demek yerine sızdı desek daha doğru olur çünkü fragman resmi kanallardan paylaşıldıktan kısa bir süre sonra ortadan kalktı ama konunun takipçisi sıkı hayranlar sayesinde filmden ilk fragmanı izleyebiliyoruz.

Irvine Welsh ve Danny Boyle’u Trainspotting’ten sonra tekrar bir araya getirecek Alan McGee filminin başrolünde Trainspotting’in Spud’ı Ewen Bremner yer alıyor. 1983’den 1999 yılına kadar kurduğu plak şirketi Creation Records ile The Jesus and Mary Chain, Primal Scream, Oasis, Super Fury Animals, Saint Etienne, Ride ve My Bloody Valentine gibi kült grupları müzik dünyasına kazandırmış, sonra bu dükkanı kapatıp 1999’dan 2007’ye kadar da Poptones isimli label ile kaldığı yerden en iyi bildiği işi yapmaya devam etmiş bir ikon olan Alan McGee’nin hayatı, şüphesiz etrafındaki onca ismi düşününce anlatılacak onlarca hikaye barındırıyor.

Sinema ve müzik dünyasının kaliteli bir birleşimi olmasını beklediğimiz projede Ewen Bremmer’ın yanında Rupert Everett, Suki Waterhouse, Jason Fleming, Jason Isaacs, Ed Byrne, Paul Kaye, Perry Benson, Thomas Turgoose, Steven Berkoff, Rufus Jones ve Mel Raido gibi isimler yer alıyor. Lock, Stock And Two Smoking Barrels ile hatırladığımız Nick Moran’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, Danny Boyle’un yapımcılığını, Irvine Welsh’in ise yazarlığını üstlendiği film hakkında konuşan McGee, “Danny ve Nick ile geçmişte çalışma fırsatım oldu ve ikisi de yakın arkadaşlarım, o yüzden her şeyden memnunum. Hatta bu projeyi onlarla hayata geçirmek lotoyu kazanmışım gibi hissettiriyor. Yakın zamanda biyografik filmler ve merkezinde müzik olan filmlerin sayısında bir artış var, umarım insanlar izlediği şeyi beğenir.” açıklamasını yapmıştı.

Filmin soundtrack’inde Oasis, Dido, The Jesus & Mary Cahin, The Boo Radleys ve Primal Scream gibi isimlerin yer alacağını hatırlatarak filmden “sızan” ilk fragman hemen aşağıda.