j.j abrams’lı yeni bir “star trek” filmine yeşil ışık yandı

j.j abrams’lı yeni bir “star trek” filmine yeşil ışık yandı


senaryosu kalinda vazquez’e emanet


J.J. Abrams’ın omuz vermesiyle yeniden başlayan kült bilim kurgu serisi Star Trek’in son filmi Star Trek Beyond, 2016 yılında vizyona girmişti. Ara ara gelen ancak bir türlü sonuca ulaşmayan seriye eklenecek yeni film haberlerini, J. J. Abrams “o iş bende” diyerek sonlandıracak gibi gözüküyor.

Yapımcılığını yine J.J Abrams’ın sahiplendiği yeni filmin senaryosu, “Fear the Walking Dead” ve “One Upon A Time” gibi yapımlardan tanıdığımız Kalinda Vazquez tarafından yazılıyor. Daha önce Star Trek: Discovery dizisinin senaryo ekibinde olduğu için konuya hiç de yabancı olmayan Vazquez, Stark Trek evrenindeki sorumluluğunu arttırmak istemişe benziyor. Vazquez’den en son, Game of Thrones’un yaratısıcı George R. R. Martin’le birlikte Roger Zelazny’nin bilim kurgu romanı Roadmark’ın HBO uyarlaması üzerinde çalıştığı haberini almıştık.

2009’da vizyona giren on birinci Star Trek filminin yapımcılığını yapan J.J Abrams, 2013 yılında prömiyerini yapan Star Trek Into Darkness’ın yapımcılığın yanında yönetmenliğini de yapmıştı. Bu yeni Trek filmi, Abrams’ın seri üzerinde çalıştığı üçüncü film olacak. 2016 yılında gerçekleşen Starship Enterprise’ın son yolcuğundan bu yana, The Revanant’dan Mark L. Smith ve Quentin Tarantino da dahil olmak üzere birçok isim Trek evreni yaratma girişimlerinde bulunmuştu. Ancak bu girişimler hüsranla sonuçlanırken proje yerini bir başka plana -bu plana- bıraktı. Serinin Kirk ve Spock gibi sevilen ve başrol karakterleri yerine evrende pek de öne çıkmayan başka bir grubun hikayesini izleyeceğimiz yapım bakalım bizi ne gibi sürprizlerle kaşılayacak.

Serinin yeni filmi için en hayırlısının bu olduğuna inanarak, gelecek oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi haberleri merakla bekliyoruz.