jeff buckley’nin hayatı film oluyor

jeff buckley’nin hayatı film oluyor


sanatçının ailesinden onaylı


Yıllardır “ha oldu ha olacak, acaba kim oynayacak?” diye konuşulan Jeff Buckley filmi için sonunda anlaşma imzalandı. Buckley’nin annesi Mary Guibert, yapımcı kadrosunda yer alacağı ve sanatçının müzikal haklarının kullanımına izin vereceği Everybody Here Wants You için “Ne kadar süreceği umurumuzda bile değil, bu filmi onun anısına en uygun şekilde hayata geçirmek istiyorum ve sonunda bu hayalin gerçek olduğunu görmek çok güzel” açıklamasını yaptı.

Projenin detaylarına gelecek olursak filmin başrolü için yıllar içinde bir sürü aktörün ismi anılmıştı. James Franco ve Penn Badgley gibi tanınmış isimlerin de konuşulduğu başrol için Eva Green’li Penny Dreadful dizisinde Dorian Gray’i canlandıran ve Broadway tarihin en yüksek bütçeli müzikali olan Spider-Man: Turn off The Dark’ta Peter Parker olarak yer alan Reeve Carney seçildi. Oyuncu kimliğinin yanında bir müzisyen de olan Carney, grubuyla birlikte Arcade Fire ve U2 gibi isimlerin ön grubu olarak yer almasıyla bu rol için doğru bir isim olduğuna dair inancımızı arttırıyor.

Yönetmen seçimiyle de merak uyandıran Everybody Here Wants You’yu Joy Division solisti Ian Curtis’in hayatını anlatan Control filminin yapımcılarından Orian Williams yapacak. İlk yönetmenlik tecrübesini bu filmle birlikte yaşayacak Williams; My Bloody Valentine, Slowdive, Primal Scream gibi grupların plak şirketi Creation Records’ın hikayesini konu edinen Creation Stories’in de fikir insanlarından biri.

Daha önce 2012 yapımı Greetings from Tim Buckley filminde Penn Badgley’nin canlandırdığı Jeff Buckley’nin kendi hayatını anlatacak film, bakalım sanatçının sadece 30 yıl süren hayatının hangi dönemini anlatacak. Ölmeden önce yayınladığı tek albümü olan Grace ile kendisine jenerasyonlarca hayran kitlesi biriktiren sanatçının filmi için sabırsızlandığımızı söylememize gerek bile yok.