joaquin phoenix’li her filminin soundtrack’i yıllar sonra yayında

joaquin phoenix’li her filminin soundtrack’i yıllar sonra yayında


arcade fire ve owen pallet imzalı


Spike Jonze’un 2013 yılında vizyona giren ve kendisine En İyi Özgün Senaryo Oscar’ı kazandıran filmi Her, hem Joaquin Phoenix’in oyunculuğu hem de anlatılan ilgi çekici hikayeyle dönemin en çok konuşulan yapımı olmayı hak etmişti. Filmin Arcade Fire ve Owen Pallett desteğiyle kaydedilen soundtrack albümü, filmin vizyona girmesinden 8 yıl sonra ilk kez dinleyiciyle buluştu.

Başrollerinde Joaquin Phoenix ve Scarlett Johansson’ın yer aldığı Her, bizimle paylaşılmayan bir tarih ve şehirde Theodore Twombly isimli karakterimizin sanal bir hizmet robotuyla yaşamaya başladığı duygusal ilişkiyi pek d tahmin etmediğimiz bir naiflikte anlatarak ortaya başarılı bir iş koymuştu. Phoenix ve Johansson’un yanı sıra Olivia Wilde, Amy Adams, Rooney Mara, Chris Pratt gibi isimlerden oluşan kadrosuyla Spike Jonze filmografisinin başarılı yapımlarından biri olan filmin soundtrack’i de oyuncu kadrosunda olduğu gibi başarılı bir ekipten oluşuyor.

Arcade Fire ve Owen Pallet gibi iki başarılı müzisyenin/ekibin bir araya geldiği filmin soundtrack albümü, bugüne kadar dinleyicilerin erişimine açık değildi. Aradan geçen 8 yılın ardından ilk kez kaset, CD, plak ve dijital formatta dinleyiciyle buluşacak albüm; 13 şarkıdan oluşuyor.

Bu süreçle ilgili konuşan Pallet, “Ses ve görüntünün birlikte çalışma biçiminde gizemli bir simya var, notalar ve ruh halleri değişiyor ve bir kaleydoskop gibi birbirlerine tepki veriyor. Görsellerin yokluğunda bile, duygusal manzara hala varlığını sürdürüyor. Biz yazarken ve kaydederken sizlerin müzikte kaybolmak için bir anınız olmasını umuyoruz.” açıklamasını yaptı.

Albümün yayınlandığını görür görmez dinlemeye başladığımız ve üstüne bir de filmi tekrar izleyeceğimiz soundtrack albümünün kapak görseli, şarkı listesi ve kendisini hemen aşağıda bulabilirsiniz.

Her (Original Score) Tracklist:
01. Sleepwalker
02. Milk & Honey #1
03. Loneliness #3 (Night Talking)
04. Divorce Papers
05. Morning Talk / Supersymmetry
06. Some Other Place
07. Song on the Beach
08. Loneliness #4 (Other People’s Letters)
09. Owl
10. Photograph
11. Milk & Honey #2
12. We’re All Leaving
13. Dimensions