joss whedon’un yeni süper kahraman dizisi “the nevers”tan fragman

joss whedon’un yeni süper kahraman dizisi “the nevers”tan fragman


11 nisan’da geliyor


2017’de DC Comics uyarlaması “Justice League” ile gündeme gelmeden önce Joss Whedon, çoktan bir televizyon harikası olarak aklımızın bir köşesine kazınmıştı. Hala “Buffy the Vampire Slayer” tüm zamanların en popüler dizileri arasında yer alırken, spin-off’u “Angel” ve “Firefly” da aynı ölçüde kendine ait özel bir hayran kitlesine sahip. Whedon ne yapsa izleriz diyen hayranlarını heyecanlandıracak yeni dizisi “The Nevers” ile uzun zamandır ortalıkta gözükmediği dizi evrenine geri dönüş yapıyor.

2009 yılında yayınlanan ancak kısa ömürlü olan “Dollhouse”tan sonraki geri dönüşü “The Nevers”, HBO kalitesiyle geliyor. Viktoria döneminin İngiltere’sinde geçen dizi, alt-üst sınıfsal ayrımların olduğu bir toplumda olağanüstü yeteneklere sahip bir grup kadının hikayelerini takip edecek.

Başrolde Laura Donnelly ve Ann Skelly’i göreceğimiz The Nevers; Olivia Williams, James Norton, Tom Riley ve Ben Chaplin gibi isimleri de bünyesinde barındırıyor. Süper güçlü kadın takımımızın üyeleri arasında Rochelle Neil, Eleanor Tomlinson, Amy Manson, Elizabeth Berrington, Kiran Sawar bulunurken, Denis O’Hare, Pip Torrens ve Nick Frost da dizide yer alıyor.

The Nevers’la ilgili bir de üzücü haber bulunuyor; Kasım ayında pandeminin yarattığı yorgunluğu ve stresi gerekçe göstererek Whedon, yazar, yönetmen, yapımcı görevlerinin hepsini üstlenerek beyni olacağı diziden ayrıldığını paylaştı. Ancak yine de, ilk bölümü yazıp yönetti ve bunun dışında da ikinci ve beşinci bölümlerin yönetmen koltuğuna oturdu. Hala dizinin yapımcıları arasında yer alan Whedon’un yerini, senarist ve yapımcı Phillipa Goslett’a bıraktı.

HBO diziyi çekim aşaması uzun sürdüğü için alışılmışın dışında bir program uygulayarak yayınlamayı tercih ediyor. İlk altı bölümünü önümüzdeki ay izleyicinin beğenisine sunarken, kalan dördünü 2021 yılının ilerleyen günlerinde yayınlayacak.

Whedon’un sihirli elinin izlerini The Nevers’ta görebilecek miyiz, yoksa yokluğunu hissedecek miyiz? Bu sorunun cevabını 11 Nisan’da HBO’dan öğrenebileceğiz. İlk fikrinizin oluşması için dizinin fragmanını da hemen aşağıya bırakıyoruz.