justice ve justin bieber arasındaki gerginlik büyüyor

justice ve justin bieber arasındaki gerginlik büyüyor


verin grubun logosunu geri!


Geçtiğimiz haftalarda yeni albümünü duyuran Justin Bieber, albümün ismi ve kapak görseliyle ilgili yaptığı Instagram paylaşımının ardından farklı bir tartışmanın odağındaki isim oldu. Albümün ismi olarak “Justice“i seçen Bieber, paylaştığı çizimle Fransız grup Justice’in “kurumsal kimliğine” epey benzer bir tasarım ortaya çıkardığı için müzik dünyasında yeni bir araklama haberinin merkezine oturdu.

Ortalıkta dönen albüm kapağına ve Bieber’ın yaptığı çizimlere bakacak olursak, bu olayın patlak verdiği noktanın Bieber’ın albümü ve grubun isminde geçen T harfini haç olarak yeniden yorumlamasıyla başladığını görebiliriz. Tahmin edileceği üzere T harfini aynı zamanda haç olarak kullanmak yeni bir icat ya da Justice’in keşfettiği bir şey değil ama yakın zamanda ortaya çıkan haberler Bieber ve ekibinin adım adım logoyu nasıl arakladığını ortaya çıkardı.

Justice’in bağlı olduğu plak şirketinin başındaki isim olan Ed Banger, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla Bieber’ın yaptığı tasarımla dalga geçmişti. bundan sonra grubun menajerlerinden gelen bi açıklama konuya olan bakış açımızı değiştirdi. SPIN dergisine konuyla ilgili konuşan Justice’in perde arkası ekibi, “Bieber’in ekibi 2020 yılının Mayıs ayında bize e-posta göndererek Justice’nin grafik tasarımcısıyla logoyu tartışmak için iletişime geçilmesini istedi. Bieber’in ekibiyle tasarımcımız arasında bir bağlantı kurmaya çalıştık, ancak görüşme hiçbir zaman tamamlanmadı ve konu bir sonuca bağlanamadan orada sona erdi. Hiç kimse Justice adlı bir albümden veya Justice yazan bir logodan bahsetmedi. Bununla ilgili gördüğümüz ilk şey, albümün kapak görseli oldu. ” açıklamasını yaptı.

Justin Bieber cephesinden grubun ve Ed Banger’ın açıklamalarına henüz bir cevap gelmedi. Geçtiğimiz haftalarda albümün duyurusuyla birlikte malum kapağı da paylaşan Bieber, albümü için “ıstırap, adaletsizlik ve acıların olduğu bir dönemde iyileşmeye devam edebilmek için adaletin neye benzediğine dair rahatlık sağlayacak bir müzik olmasını diliyorum” açıklamasını yapmıştı. Yaşanan olaylarla epey ters düşen bu açıklama ve olay, genel olarak nereye varacak merak içindeyiz.

Bieber gibi büyük bir ismin bu durumdan maddi bir yaptırım dışında etkilenmesi pek olası gözükmüyor ama yine de olayın nasıl ilerleyeceğini merakla bekliyoruz.