killing eve, dördüncü sezonuyla birlikte final yapacak

killing eve, dördüncü sezonuyla birlikte final yapacak


gelsin bakalım 2022


Phoebe Waller-Bridge’in yaratıcılığını üstlendiği, Jodie Comer ve Sandra Oh’un oyunculuklarıyla elmas gibi parladığı, gerilim ve komediyi birlikte harmanlamasıyla da gönlümüzü kazanan Killing Eve’den bir iyi bir de kötü haber geldi.

Fleabag dizisiyle bayıla bayıla izlediğimiz Phoebe Waller-Bridge’in yaratıcısı olduğu Killing Eve, ilk iki sezonuyla hem izleyicinin hem de ödül sezonunda jürilerin beğenisini kazanmıştı. Sandra Oh’un performansıyla Altın Küre ödülüne layık görüldüğü, Jodie Comer‘ın ise Emmy ödülü kazandığı dizi, son yılların en iyi çıkış yapan dizilerinden biri olarak dikkat çekmeyi başarmıştı. Luke Jennings‘in Villanelle roman serisinden televizyona uyarlanan diziden gelen haberlere bir göz atalım.

Kötü haber, dizi 2022’de yayınlanacak dördüncü sezonuyla sonra erecek. İyi haberse BBC America, dizinin spin-off fikirleri üzerine şimdiden çalışmaya başladığını açıkladı. Bu spin-off fikirlerin neler olduğu henüz belirsizliğini korusa da yapım şirketinin bu evreni genişletmek istediği ortada. Ana karakterlerimizin yer almayacağı, büyük ihtimalle istihbarat servisinde yaşanan diğer olayların peşinden koşacağımız bir dizi beklediğimiz spin-off için Waller-Bridge’in nasıl cevap bir vereceğini ya da ortaya nasıl bir fikir çıkaracağını açıkçası merak ediyoruz.

Üçüncü sezonu Nisan 2020’de izleyiciyle buluşan dizi, Covid-19 sebebiyle yapımı ertelenen ilk dizilerden biriydi. Sex Education’dan Laura Neal, Waller-Bridge, Oh, Sally Woodward Gentle, Lee Morris, Gina Mingacci ve Damon Thomas’ın yapımcılığını üstlendiği dördüncü sezonun başyazar ve yürütücü yapımcısı bir kez daha Phoebe Waller-Bridge olacak. Bu yazın başında Birleşik Krallık ve Avrupa genelinde dördüncü sezonu çekilmeye başlanacan Killing Eve’in final sezonu 8 bölümden oluşacak.