king gizzard’ın yeni albümü “l.w.” yayında

king gizzard’ın yeni albümü “l.w.” yayında


şaşırdık mı?


Emekli maaşı gibi üç ayda bir albüm yayınlayan King Gizzard and The Lizard Wizard, yeni albümü L.W.’yi dijital platformlarda paylaştı.

Son albümleri K.G.’nin üstünden üç ay geçtikten sonra artık tam “yok mu bir yeni albüm?” derken tokat gibi gelen L.W., öncesinde paylaşılan teklilerle grubun popülerliğini -özellikle ülkemizde- üçe beşe katlayan albümleri 2017 çıkışlı Flying Microtonal Banana’ya benzetilmişti. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapan grubun solisti Stu Mackenzie, “Bu sefer bir şekilde daha renkli ve belki de yol boyunca öğrendiğimiz birçok yeni şeyi yansıtan yeni müzik yapmak istedik. Flying Microtonal Banana’yı kaydettikten sonra, şarkıları canlı olarak çalmak onları ve bizi değiştirdi, genişletti. Bu yüzden “mikrotonal manzarayı” yeniden ele almaya hazır hissettik. Bu iki yeni kaydı yapmayı planlamamıştık, çünkü şarkıların kayıt edildiği şekli düşününce – aynı zamanda aynı odada olamadığımız için – neredeyse aşırı hazırlanma hissi vardı ve bu kesinlikle bize normal değil.” şeklinde konuşmuştu.

Grubun bandcamp hesabı üzerinden “gönlünüzden ne koparsa” mantığıyla destek olabileceğiniz albüm için vereceğiniz her “cent” geçtiğimiz yıllarda Avusturalya ve Yeni Zelanda’yı tehdit edeen orman yangınlarını tedavi etmek için kullanılacak. Buyrun “ben destek olmadan da dinlerim” diyenler için albümün Spotify bağlantısı hemen aşağıda.