lena dunham, karantinada yeni bir film çekmiş

lena dunham, karantinada yeni bir film çekmiş


sharp stick


Girls’te yaptıklarıyla kendisine fena saygı duyduğumuz ama dizinin ardından yaptığı açıklamalarla hislerimizi yavaş yavaş tersine çeviren Lena Dunham’ın, 11 yıl aradan sonraki ilk yazar-yönetmen olduğu projesi “Catherine, Called Birdy” için kamera arkasına geçtiğini geçen ay duyurmuştuk. “Tiny Furniture”dan sonraki ilk uzun metrajlı projesi, meğersek bu değilmiş. Bizi kandıran Dunham’ın “Sharp Stick” isimli filmi Catherine, Called Birdy’den önce bizimle buluşacak gibi gözüküyor.

Karantinasını gizli gizli film çekerek geçirdiğini anladığımız Dunham, yapımını çoktan bitirdiği “Sharp Stick”in dağıtımını sağlayacak bir kanal arayışında. Hikayesiyle ilgili detaylar sır gibi saklanırken film; Kristine Froseth, Taylour Paige, Jennifer Jason Leigh, Jon Bernthal, Scott Speedman ve tabii ki Dunham’ın dahil olduğu bir oyuncu kadrosuna sahip.

Dunham, bir anda önümüze çıkardığı hiç beklemediğimiz filmiyle ilgili “Son uzun metrajlı filmimi 11 yıl önce aile evinde yalnız birkaç yakın arkadaşımla yaptım. Bu film, bu deneyimi samimi ve yaratıcı bir şekilde özgür kılan FilmNation’a, inanılmaz yapımcılarıma, castıma, ekibime ve özellikle Covid-19 uyum ekibime vasiyetim.” sözlerini sarf ediyor.

“Bu hikaye benim için son derece kişisel. Kariyerim boyunca sürdürdüğüm, “sevimli” kadın ana karakteri bakış açısını tersine çevirme ve kadın cinselliğinin karmaşıklıkları etrafında özgür bir diyalog yaratma misyonumun bir devamı. Ve bunu, bu sektörde ileri görüşlü partnerleriniz olmadan annenizin oturma odasından daha büyük bir alanda gerçekleştiremezsiniz. Çok şanslı hissediyorum.” diyerek filmin çok da şaşırmadığımız hikayesiyle ilgili az da olsa fikir veren Dunham, bakalım Girls ile kariyerinde yaptığı zıplamayı tekrar gerçekleştirebilecek mi?

Dunham’ın, ne ara çekip bitirdiğini anlamadığımız “Sharp Stick”i için henüz kesin bir çıkış tarihi yok.