louvre müzesi paris’ten ayağınıza geliyor

louvre müzesi paris’ten ayağınıza geliyor


mona lisa gel canım


Dünyanın en meşhur sanat müzesi Louvre, tüm sanat koleksiyonunu -toplam 482.000 eser- hem çevrimiçi hem de ücretsiz olarak erişime açıyor.

Artık kendisini anlatmaya gerek duymadığımız, dünyada müze denince ilk akla gelen noktalardan biri olan Louvre Müzesi artık “tek tık uzağınızda”. Basit ve ileri düzey araştırmaları, her küratör bölüme ve her temalı albüme ayrı ayrı girip keşfedebilme imkanı tanıdığı için araştırmacılar ve sanat tutkunları, geliştirilen bu veri tabanından oldukça memnun kalacaklar gibi gözüküyor. Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve Çince dillerinde sunulacak interaktif bir harita, ziyaretçilerin Louvre’u oda oda keşfetmelerine de yardımcı olacak. Koleksiyonun veri tabanını tabletlerde ve bilgisayarlarda da çalışıyor ancak en iyi erişim için akıllı telefonlarınızdan siteye erişim sağlayabilirsiniz.

Artık herkes, Louvre’un tüm kültürel mirasına erişmeye bu tık kadar uzaklıkta. Mona Lisa’yı görmek için sıra beklemenize gerek kalmayan, içinde kaybolacağınız bir müze turu diliyoruz. İyi gezmeler.