moby, en sevilen şarkılarını dev bir orkestra ile yeniden yorumladı

moby, en sevilen şarkılarını dev bir orkestra ile yeniden yorumladı


reprise


Moby, 2018’de Gustavo Dudamel ve Los Angeles Filarmoni Orkestrası ile gerçekleştirdiği konserin etkisini üzerinden atamamış olacak ki, Budapeşte Sanat Orkestrası ve özel misafirleriyle kaydettiği Reprise isimli yeni albümünü duyurdu. Sanatçının en popüler şarkılarını bir klasik orkestrayla yeniden seslendirdiği albümden ilk tekli ise Porcelain şarkısına geldi.

Son yıllarda yaptığı açıklamalar ve kocaman “vegan for life” dövmesiyle gündeme sık sık gelen Moby; Kris Kristofferson, Mark Lanegan, Gregory Porter ve Jim James gibi müzisyen dostlarınını ağırladığı Reprise albümüyle kendisine ve sevenlerine retrospektif bir albüm hediye ediyor. Sanatçının en sevilen şarkılarından 13 tanesinin seçildiği albümde Go, Natural Blues, Why Does My Heart Feel So Bad ve Lift Me Up gibi başlıklar hemen dikkat çekiyor.

Albümle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu apaçık görünüyorsa üzgünüm ama benim için müziğin temel amacı duyguları iletmek, insanlık durumunun bazı yönlerini dinleyen kişiyle paylaşmaktır” yorumunu yapan Moby. “Akustik veya klasik müzikle elde edebileceğiniz basitliği ve kırılganlığı özlüyorum. ” diyerek sözlerine devam etti.

28 Mayıs’ta yayınlanacak Reprise’tan ilk gelen şarkı ise My Morning Jacket grubuyla tanıdığımız Jim James’in vokalleriyle eşlik ettiği Porcelain oldu. Albümün çıkışıyla birlikte Moby, David Lynch, David Bowie ve Shepard Fairey gibi isimlerle bizzat gerçekleştirdiği röportajdan oluşan “sürrealist biyografik belgeseli” Moby Doc’u da yayınlayacak.

TRACKLIST:
01 “Everloving”
02 “Natural Blues” (Feat. Gregory Porter & Amythyst Kiah)
03 “Go”
04 “Porcelain” (Feat. Jim James)
05 “Extreme Ways”
06 “Heroes” (Feat. Mindy Jones)
07 “God Moving Over The Face Of The Water” (Feat. Vikingur Ólafsson)
08 “Why Does My Heart Feel So Bad” (Feat. Apollo Jane)
09 “The Lonely Night” (Feat. Kris Kristofferson & Mark Lanegan)
10 “We Are All Made of Stars”
11 “Lift Me Up”
12 “The Great Escape” (Feat. Nataly Dawn, Alice Skye, Luna Li)
13 “The Last Day” (Feat. Skylar Grey & Darlingside)