nils frahm’dan bir adet sürpriz albümünüz var

nils frahm’dan bir adet sürpriz albümünüz var


graz


Geçtiğimiz yılın nadir güzel şeylerinden biri olan Nils Frahm’ın MUBI üzerinden  izleyiciyle buluşan konser filmi Tripping With Nils Frahm’ın keyfi hala kulaklarımızdayken sanatçının yaklaşık on yıl önce kaydettiği ama bugüne kadar yayınlamadığı bir albümü ortaya çıktı.

Frahm’ın 2015 yılında başlattığı ve artık geleneksel hale gelen Piano Day için özel olarak yayınlanan Graz isimli albüm, 2009 yılında Avusturya’daki University Of Music And Performing Arts’ta kaydedilmiş. Sanatçının 2011’de yayınlanan albümü Felt’in fikir ve uygulama olarak öncüsü kabul edebileceğimiz albüm, Frahm’ın en sevilen şarkılarından biri olan ve 2013 çıkışlı Spaces albümünde yer alan Hammers’ı da barındırıyor.

Albümle ilgili konuşan Frahm, “Graz seanslarında kuyruklu piyanodaki müziği nasıl sıkıştırmak zorunda kaldığımı hatırlıyorum. Şimdi dinlemekten zevk alıyorum ama bu kayıtları bir süre gizli tuttum. Çok daha genç gibi versiyonuma ait gibi hissettiriyorlar ve o zamana ait birçok müzikal ifadeyi bugün kopyalamam imkansız olurdu.” açıklamasını yaptı.

Bir pazartesiden alınabilecek verimi yukarı çeken albümü hemen aşağı bırakalım.

Tracklist

  1. Lighter
  2. O I End
  3. Because This Must Be
  4. Kurzum
  5. And Om
  6. Hammers
  7. Crossings
  8. About Coming and Leaving
  9. Went Missing