ridley scott, joaquin phoenix’li yeni filmi için jodie comer ile görüşüyor

ridley scott, joaquin phoenix’li yeni filmi için jodie comer ile görüşüyor


kitbag


Son olarak ilk iki bölümünü yönetip aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği bilim kurgu dizisi Raised by Wolves ve gizlice hazırlıklarına devam ettiği yıldız kadrolu Gucci filmiyle kendisinden bahsettiğimiz Ridley Scott, bir yandan da geçtiğimiz aylarda duyurduğu yeni projesi Kitbag üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Bu yoğun takvimi sırasında Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Affleck gibi isimleri bir araya getirdiği yeni filmi The Last Duel’ın çekimlerinini tamamlayan Scott, Napolyon Bonapart’ın hayatını anlatacağı  bir film için Joaquin Phoenix’le el sıkışmıştı. Ridley Scott imzalı bir başka yapım olan All the Money in the World filminin senaristi David Scarpa’nın senaryosunu üstleneceği film, Napolyon’un kökenlerine, imparatorluğa uzanan hızlı yükselişine ve tek gerçek aşkı olan Josephine ile olan çalkantılı ilişkisini anlatacak. Aynı zamanda Napolyon’un askeri dehasını, sonu gelmeyen hırsını ve meşhur savaşlarına da bol bol yer verecek projede Napolyon’un eşi Josephine’e hayat vermesi için Killing Eve ile tanınan Jodie Comer ile görüşüldüğü ortaya çıktı.

Apple orijinal yapımı olacak Kitbag için hazırlıklar son sürat devam ederken oyuncu kadrosuyla ilgili ortaya atılan bu iddia bizi heyecanlandırmadı desek yanlış olmaz. Son yıllarda kariyeri yükselişte olan Comer’in şöhret basamaklarını biraz daha hızlı şekilde tırmanmasına yadımcı olacak film için konuşan Scott, film hakkında yaptığı açıklamada “Hiçbir oyuncunun Napolyon’u Joaquin Phoenix gibi canlandırabileceğini sanmıyorum. Gladiator’da tarihin en karmaşık imparatorlarından birini yarattı ve Napolyon rolüyle de bunu tekrarlayacağına eminim. David Scarpa muhteşem bir senaryo yazdı ve böyle bir hikayeyi geniş bir kitleye sunmak  için Apple’dan daha iyi bir ortak yok” açıklamasını yaptı.

Scott’ın yoğun programını düşününce henüz emekleme aşamasında olan Kitbag içn en olumlu senaryo 2022’nin ikinci yarısı gibi gözüküyor.