ridley scott ve steven knight iş birliğiyle ii. dünya savaşı’na gidiyoruz

ridley scott ve steven knight iş birliğiyle ii. dünya savaşı’na gidiyoruz


roads to freedom geliyor


Sinema ve televizyon dünyasının iki önemli ismi, güçlerini II. Dünya Savaşı temalı bir dizi için birleştiriyor. Hollywood’un kült isimlerinden Ridley Scott ve televizyon dünyasının önemli beyinlerinden Steven Knight, Roads to Freedom isimli bir dizi için kolları sıvıyor.

Şu sıralar soyal medyada da Lady Gaga ve Adam Driver’lı ilk fotoğrafıyla büyük heyecan yaratan Maurizio Gucci cinayetini konu alan House of Gucci üzerinde çalışan Ridley Scott ve son yıllarda Peaky Blinders ve Taboo gibi sevilen dizilerin yaratıcısı olarak adından söz ettiren Steven Knight, bir süredir televizyon dünyasında eksikliğini hissettiğimiz epik bir savaş dizisi üzerinde çalışıyor.

Sir Antony Beevor’ın kitaplarından uyarlanacak Roads to Freedom isimli dizinin pilot bölümünde yönetmen koltuğunda Ridley Scott’ın yer alacağı açıklanırken Steven Knight ve Sir Antony Beevor ise dizinin senaryosu için ter dökecek. Dizinin diğer II. Dünya Savaşı yapımlarından farklı olarak hikayeyi ABD bakış açısından değil de Rusya, Almanya, Fransa ve dünyanın dört bir yanındaki diğer ülkelerden karakterlerin bakış açılarıyla gösterecek olması, dizinin izlenebilirliği açısından artı bir puan.

Karakterleri yaşadıkları benzer durumlar üzerinden birbirine bağlayacak yapımın kendisi için epey özel olduğunu paylaşan Scott, dizinin yapım süreci boyunca savaş zamanı bulunduğu Britanya’daki kendi çocukluk anıları ve savaş sonrasında ülkenin tekrar ayakları üzerinde durmasında önemli bir isim olan babasının peşinden gittiği Almanya’daki anılarını projeye aktaracak.

Şu sıralar takvimi dolu olan iki isimin Roads to Freedom’a nasıl vakit ayıracağını merakla bekliyoruz.