rotten tomatoes yılın en yüksek puan alan filmlerini açıkladı

rotten tomatoes yılın en yüksek puan alan filmlerini açıkladı


gel abla gel, bu domatesler kıpkırmızı


IMDB’nin değişik huylu kankası Rotten Tomatoes, bu senenin en çok pozitif oy alan filmlerini listeledi. Listenin galibi Céline Sciamma’nın Portrait of a Lady on Fire olurken, ikinciliği Regina King’in yönettiği Miami One Night, üçüncülüğü ise Ma Rainey’s Black Bottom kazandı.

Her yıl gerçekleşen Golden Tomato Awards’ta altın domates heykeline hak kazananlar listesi, bu sene geniş salonlarda sınırlı kapasiteyle gösterime girenlerin yanında, yalnızca streaming platformlarında izleyicisiyle buluşan filmlerden de oluşuyor.

Rotten Tomatoes tarafından Golden Tamato Awards’a layık görülen birkaç filmin, dün açıklanan 2021 Oscar adayları arasında yer alması da tesadüf değil. Rotten Tomatoes’un en çok izlenen filmler listesinde sekizinci sırada bulunan Chloé Zhao’nun yönettiği Nomadland, En İyi Yönetmen ve En İyi Film dallarında Oscar adaylığına sahip. Onuncu sırayla listeyi kapatan “Judas and the Black Messiah”ın yıldızları Daniel Kaluuya ve LaKeith Stanfield ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ı için yarışan adaylar arasında.

Göz atmanızı önerdiğimiz Rotten Tomatoes “En İyi Film” listesinin 10’da 10’u hemen aşağıda;

  1. Portrait of a Lady on Fire 
  2. One Night in Miami…
  3. Ma Rainey’s Black Bottom
  4. Soul
  5. The Invisible Man
  6. Never Rarely Sometimes Always
  7. Minari
  8. Nomadland
  9. Hamilton
  10. Judas and the Black Messiah