russell crowe, aaron taylor-johnson ve jared harris “rothko” filminde buluşuyor

russell crowe, aaron taylor-johnson ve jared harris “rothko” filminde buluşuyor


sanat dünyasının perde arkası


Fifty Shades of Gray, Nowhere Boy, Half the Picture gibi yapımların yönetmenliğini yapan Sam Taylor-Jones; yeni filmi için Russell Crowe, Aaron Taylor-Johnson, Michael Stuhlbarg, Aisling Franciosi ve Jared Harris gibi ilgi çekici isimleri bir araya getiriyor.

Sanat dünyasını göbeğinde geçecek Rothko isimli yapım, isminden de tahmin edebileceğimiz gibi geçtiğimiz yüzyılın en büyük ressamlarından Mark Rothko’nun hikayesi etrafında bir dram ağırlıklı bir sanat filmi olacak. Vefat eden babasının mirasını korumak ve sanatını halka geri getirmek için kızı Kate Rothko’nun verdiği mücadeleyi izleyeceğimiz filmin senaryosu Lee Seldes’ın The Legacy of Mark Rothko isimli kitabından Lara Wood tarafından beyaz perdeye aktarılacak.

Hem hikayesi hem de kadrosuyla şimdiden ilgimizi çekmeyi başaran yapımda Crowe, dünyaca ünlü soyut ressam Mark Rothko’yu, Franciosi ise Kate Rothko’yu canlandıracak. Jared Freedman, David Silverton, Sam Taylor-Johnson ve Aaron Taylor-Johnson filmin yapımcılığını üstlenirken Jonathan Schwartz ve Logan Lerman da projenin yönetici yapımcılığını üstlenecek.

Çekimlerin bu yaz başlaması beklenen Rothko, oyuncu kadrosu kadar kamera arkasında bir araya getirdiği ödüllü ekiple de dikkat çekiyor. Fantastic Beasts and Where To Find Them ile Oscar kazanan kostüm tasarımcısı Colleen Atwood, Gone Girl’ün sinematografı Jeff Cronenweth ve Joker’in yapım tasarımcısı Mark Friedberg de bu ilgi çekici projenin diğer ilgi çekici isimleri oldu.

Projeyle ilgili konuşan yönetmen Sam Taylor-Johnson, “Rothko sadece büyük sanatçıyla ilgili bir film değil, doğruyu yanlışa karşı savunmanın zamansız bir hikayesi. Kate Rothko’nun, babasına ihanet eden ve sanatını çalan yozlaşmış sözde sanatseverlerden bu resimleri koruma yolculuğu; babasının mirasını yok etmek için her şeyi deneyen iktidar konumundaki erkeklerle bir hesaplaşma. ” açıklamasını yaptı.

Yeni sezon için merakla beklediğimiz filmlerden biri olan Rothko’yu şimdiden bir köşeye not edin.