slowdive ve the flaming lips üyelerinden yeni bir süpergrup geliyor

slowdive ve the flaming lips üyelerinden yeni bir süpergrup geliyor


beachy head


Slowdive’dan Christian Savill ve Rachel Goswell, The Flaming Lips davulcusu Matt Duckworth, The Soft Cavalry üyesi ve Goswell’in eşi Steve Clarke ile Graveface Records kurucusu, multi enstrümantalist Ryan Graveface’den oluşan bir ekip; Beachy Head isimli yeni bir süper grup kurdu.

İsmini İngiltere’nin Sussex şehrinde meşhur bir intihar noktası olan uçurumdan alan grubun temelleri, Christian Savill öncülüğünde bundan iki yıl önce atılmış. Graveface Records’a bağlı yan projelerinden Monster Movie için bir şarkı yazan ama bu şarkının gruba uygun olmadığını düşünen Savill, bu durumu krize fırsata çevirmek ve yeni bir grup oluşturmak için kullanmış. Yaklaşık iki yıllık bir koşturmacanın sonunda az önce yukarıda saydığımız isimleri bir araya getirmeyi başaran Savill, Beachy Head’in ilk kayıtlarını tam Covid-19 dünyayı etkisine almadan tamamlamayı başarmış.

Grubun ismini taşıyan 8 şarkılık ilk albümlerini 30 Nisan’da Graveface etiketiyle yayınlamaya hazırlanan Beachy Head’in albümden ilk şarkısı Destroy Us’ı hemen aşağıdan dinleyebilir ve Chloe Manon imzalı kapak görselini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Beachy Head Tracklist:
01. Warning Bell
02. Michael
03. Distraction
04. All Gone
05. Looking for Exits
06. October
07. Hiddensee
08. Destroy Us