source code’un senaristinden netflix için yeni aksiyon/ bilim kurgu filmi geliyor

source code’un senaristinden netflix için yeni aksiyon/ bilim kurgu filmi geliyor


parallel


Başrolünde Jake Gyllenhaal’un yer aldığı ve sinemanın zamanda yolculuk ve aksiyon temasını en başarılı şekilde harmanlayan işlerinden Source Code’un senaristi Ben Ripley, aynı temaya sahip olacak yeni projesi için Netflix ile el sıkıştı.

Yapımcılığını Oscar adayı Netflix filmi The Two Popes’un arkasındaki Dan Lin’in üstleneceği Parallel isimli film, kısaca paralel evrenlerde gerçekleşen bir soygun hikayesini anlatacak. Paralel evrenlerde üst düzey suçlar işleyen iki karakterin aniden buluşarak patronlarını tehdit eden bir gelişmeye sebep olmasını ve ardından içine düştükleri durumdan çıkmak için farklı zaman dilimlerinde farklı sorunlarla boğuşmak zorunda kalmalarını anlatacak Parallel, özetle bir “uzay zaman bilim kurgusu” olarak adlandırılabilir.

Henüz bir yönetmeni ve oyuncusu bulunmayan filmin bu durumunun uzun sürmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Arkasındaki Netflix desteğiyle birlikte yakın zamanda iddialı bir kadroyla adını bol bol duyacağımız yapımın bu yıl içinde izleyiciyle buluşması pek olası gözükmüyor.