spike lee ve hbo, 11 eylül’den günümüze new york’un hikayesini anlatacak

spike lee ve hbo, 11 eylül’den günümüze new york’un hikayesini anlatacak


nyc epicenters 9/11→2021½


New York’un kültürel simgelerinden biri olan Spike Lee, HBO ile anlaştığı NYC Epicenters 9/11→2021½ isimli yeni belgeselinde 11 Eylül olaylarını başlangıç noktası alarak New York’un geçtiğimiz 20 yılını anlatacak.

Son olarak karantina günlerinde New York’un ben alışılmışın dışındaki halini çektiği New York New York isimli kısa filmini Instagram hesabından paylaşan veteran yönetmen, projelerine ara vermeden devam ediyor. 11 Eylül olaylarından pandemi sürecine kadar yaşanan her şeyi farklı açılardan sunacak NYC Epicenters 9/11→2021½ isimli belgesel dizisinde New York’un son 20 yıldaki değişimini Lee’nin gözünden izleyeceğiz. New Yorkluların geniş kapsamlı bir portresini çizecek belgesel, ayrıca şehirde yaşayan insanların birinci ağızdan verdikleri röportajlara da yer verecek.

Yeni projesiyle ilgil konuşan Lee; “Bir New Yorklu olarak benim/ bizim şehrimizin 11 Eylül ve COVID-19’un merkez üssü olmakla nasıl başa çıktığı hakkında “Spike Lee Joint” gibi bir birleşim alanına sahip olmaktan gurur duyuyorum. 200’den fazla röportajla, New York’u bu dünyanın en harika şehri yapan insanları ve sebepleri derinlemesine inceliyoruz. Yüzyıllar boyunca uzmanlar NYC’nin öldüğünü ve kokuştuğunu ilan ettiler, ancak bunun yanlış olduğu defalarca kez kanıtlandı. Paranızı New York’a yatırmadığınız her an kaybetmeye mahkumsunuz.” diyerek tutkunu olduğu şehre bağlılığını bir kez daha gösterdi.

Çalışmaları son sürat devam eden belgeselin bu yıl bitmeden izleyiciyle buluşması bekleniyor.