st vincent, tool etkili bir albüm yapmak istediğini açıkladı

st vincent, tool etkili bir albüm yapmak istediğini açıkladı


ağzın neler diyor annie...


14 Mayıs’ta yayınlanacak yeni albümü Daddy’s Home’u merakla beklediğimiz St. Vincent, RADIO.COM’un “New Arrivals with Bryce Segall” isimli podcast’inde yaptığı açıklamayla kalp atışlarımızı hızlandırmayı başardı.

Biz yeni imajının keyfini çıkartırken Daddy’s Home’un ilk teklisi Pay Your Way in Pain’i paylaşan ve albüm hakkında açıklamalarda bulunan Annie Clark, geçtiğimiz son birkaç yılı Daddy’s Home için 1971-76 yılları arasında New York’ta disko müziğin patlamasından hemen önceki çiğ ve sert müziği dinleyerek geçirdiğini paylaşmıştı. Bu sert müzikle biraz fazla içli dışlı olacak ki Clark, Tool’dan (evet o Tool) esinlendiği yeni bir albüm kaydetmek istediğini açıkladı.

“Müzikle ilgili en çılgınca şey, planlayıp planlayıp tek yöne gideceğinizi düşünebilmeniz ve sonra yazmaya başlayıp müzik sizi kendi istediği yere götürmesi,” diye bu fikrinden bahseden Clark, “Kesinlikle bu konuda başıma gelen şey buydu. MASSEDUCTION’dan sonra bu kadar ağır bir albüme imza atacağıma dair kafamda net olarak bir karar almıştım.” diyerek de bu Tool etkili albüm fikrinin ortaya çıkışına dair bizi biraz aydınlatmış oldu.

Yeteneklerinden gram şüphe etmediğimiz Annie Clark, katıldığı programın devamında Daddy’s Home’un bu albüme ön ayak olduğunu ve yakın zamanda müziğinin biraz daha sertleşerek ilerleyeceğini de sözlerine ekledi. Geçtiğimiz yıl sürpriz bir Tool cover’ı ile gönülümüzü mest eden Clark, iş bu albümün çıkış tarihi ya da kayıt sürecinin nasıl ilerleyeceğiyle ilgili bir detay paylaşmadı. Önümüzde bu albüm için en az bir yıl daha olduğunu tahmin ediyoruz. O tarih gelene kadar 14 Mayıs’ta yayınlanacak Daddy’s Home ile idare edeceğiz.

Albümün ilk teklisi Pay Your Way in Pain’i hemen aşağıdan dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.