the queen’s gambit müzikale dönüşüyor

the queen’s gambit müzikale dönüşüyor


bol bol şarkılarla geçecek satranç maçları?!


Walter Tevis’in 1983 tarihli romanı The Queen’s Gambit’in dizi uyarlaması oldukça beğenilmiş, Netflix’in bugüne kadar en çok izlenen orijinal içeriği unvanını kazanarak rekor kırmıştı. Bu başarının ardından satranç dehası Beth Harmon, şimdi de sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Öksüz bir satranç dehasının reşit olma hikayesinin sahne haklarını alan şanslı isim Level Forward oldu. The Queen’s Gambit’i Broadway’e girecek bir müzikal haline getirmeyi planlayan Level Forward’ı, Tony ödüllü Oklahoma! müzikalinin yeniden canlandırılmasıyla tanıyoruz.

Yapım şirketi Level Forward’ın yetkili bireyleri, The Queen’s Gambit’i sevilen, ebedi tiyatro sanatıyla sahneye taşıma sorumluluğunu almanın şirket için büyük bir ayrıcalık olduğunu paylaşıyor ve “Bu hikaye, toplumsal cinsiyet ve ırk eşitliği için verdiğimiz çağdaş mücadele esnasında bir siren çağrısı, biz de projeyi bir ileriye taşımak için çok sabırsızlanıyoruz.” diye ekliyor.

The Queen’s Gambit’in Netflix adaptasyonu, Harmon’ı canlandıran Anya Taylor-Joy’a Golden Globe ve Critics’ Choice kazandırmış, yayınlanmasının ilk ayında 62 milyondan fazla izleyici tarafından izlenerek büyük rağbet görmüştü.