“the wire”ın yaratıcısı david simon, yeni dizisi için hbo ile anlaştı

“the wire”ın yaratıcısı david simon, yeni dizisi için hbo ile anlaştı


baltimore sokaklarına geri dönüyoruz


Televizyon dünyasıyla ilgili yapılan her sohbette, her araştırmada hakkında “gelmiş geçmiş en iyi dizi” yorumu yapılan The Wire’ın yaratıcısı David Simon, HBO ile yeni bir mini dizi için el sıkıştı.

Baltimore’da işlenen suçları ve şehrin arka sokaklarında yaşananları olabildiğince gerçek, son derece başarılı ve yalın bir şekilde anlatmasıyla şu an sahip olduğu üne kavuşan dizi; 2002 ve 2008 yıllarında 5 sezon boyunca izleyiciyi ekrana kitlemişti. Yıllar içinde büyüyerek artan kitlesiyle ismini televizyon tarihine yazdıran yapımın bu kadar başarılı olmasının ardındaki bir sebep de David Simon’ın The Wire’da dirsek dirseğe çalıştığı Ed Burns’ün eski bir polis memuru olmasından kaynaklanıyordu.

Çok uzaklara gitmeden yine bir polisiye hikayesi anlatmak için tekrar HBO ile el sıkışan Simon, We Own This City adlı mini dizisini Justin Fenton’ın “We Own This City: A True Story of Crime, Cops, and Corruption” isimli kitabından televizyona aktaracak. David Simone’a Maggie Gyllenhaal ve James Franco’lu The Deuce’da birlikte çalıştığı George Pelecanos’un eşlik edeceği dizi, 2015 yılında polis tarafından göz altına alındıktan sonra karakolun içinde şüpheli bir ölüme kurban giden Freddie Gray’in hikayesini anlatacak.

Bu ana hikayenin yanında Gray’in vefatının ardından göreve getirilen Çavuş Wayne Jenkins ve emrindeki özel harekat timinin görevini kötüye kullanmasını ve suç dünyasıyla iş birliği yapmasını da izleyeceğimiz dizinin şimdilik bir oyuncu kadrosu ya da yayın tarihi bulunmuyor. Bu yıl bitmeden daha da detaylanacağını düşündüğümüz projeyi önümüzdeki yılın başlarında izleme ihtimalimiz yüksek gibi gözüküyor.