thom yorke, creep’in akustik bir remix versiyonunu tokyo moda haftası için hazırladı

thom yorke, creep’in akustik bir remix versiyonunu tokyo moda haftası için hazırladı


thom yorke ft moda dünyası


Thom Yorke moda ve müzik arasındaki ara ara gördüğümüz iş birliğini, Radiohead’in klasikleri arasında belkide bir numarada yer alan “Creep” şarkısını Rakuten Fashion Week Tokyo için elden geçirip tekrar yayınlayarak bir üst seviyeye taşıdı.

Şarkının alıştığımızın dışındaki bu versiyonu, Jun Takahashi’nin “Creep Very” adlı Fall 21 koleksiyonu tanıtırken en iyi anlatımı “Creep” şarkısıyla yapabileceğini düşünmesiyle ortaya çıkıyor. Creep’in yeni çizgisine mükemmel uyduğuna değinen tasarımcı, “kırılgan ve zayıf, ama tamamen saf bir kalbe sahip kişi teması” için, “şarkı ve koleksiyonun birlikteliğini ancak bu kadar güzel bir uyumla anlatabilirdim.” açıklamasını yaptı. Şarkının dışında koleksiyonla alakalı ilgimizi cezbeden bir diğer konu da koleksiyonun ilhamını Kazuya Tsurumaki imzalı anime dünyasının en popüler serilerinden Neon Genesis Evangelion’dan alması.

Creep’in yavaşlatılmış bu on dakikalık versiyonunda, Yorke’un ağır vokalleri, akustik gitar yürüyüşü ve monoton synth’ler hayaletimsi bir havada duyuluyor. Bu, Yorke’un modayla ilk birleşmesi de değil; Rag & Bones da dahil olmak üzere, Jonny Greenwood ve Nigel Godrich ile birlikte yıllardır New York’tan Paris’e birçok moda evinin koleksiyonuna soundtrack hizmeti müzik sunuyor.

Undercover Fall’21 defilesini aşağıdan izleyebilirsiniz. Koleksiyonun “Creep” ile birleşimini görmek ve dinlemek için ise 7.30 dakikaya göz atabilirsiniz.