yorgos lanthimos’un yeni filminde emma stone’un yanında willem dafoe yer alabilir

yorgos lanthimos’un yeni filminde emma stone’un yanında willem dafoe yer alabilir


ekibe bak ekibe...


2018 yılında The Favourite ile 10 dalda Oscar’a aday olmak gibi iddialı bir işe imza atan Yorgos Lanthimos, yeni projesi Poor Things’te de yanından ayırmadığı Emma Stone’a eşlik edecek isim konusunda sonuca ulaşmaya yakın gözüküyor.

Şu sıralar Pop. 1280 ve The Man in the Rockefeller Suit gibi projelerle beyaz perdenin en meşgul isimlerinden biri olan Yorgos Lanthimos’un çekimlerine bu yıl başlanacak yeni filmi Poor Things’in bir diğer başrolü için konuşulan bir numaralı isim Willem Dafoe. Kalitesi zaten belli olan Dafoe, son yıllarda ismini ödül sezonunda bol bol andığımız kaliteli yapımların gediklisi olmuş durumda.

19. yüzyılda geçecek film, özgür ruhlu bir kadın olan Victorian Blessingtan’ın baskıcı kocasına dayanamayıp intihar etmesini ve ardından Bella Baxter isimli bir “Frankestainvari” canavara dönüşmesini. Bu değişim sonunda zihin yaşı bir çocuğunkiyle aynı olan ve kendisini hayata döndüren Archibald McCandless ile evlenmek üzere olan Bella, yaratıcısını atlatıp bir avukatla kaçar ve onunla birlikte Odessa’dan Paris’teki genelevlere uzanan çılgın ötesi çılgın bir maceraya atılır. Hikayenin sonunda ise kocasıyla karşılaşan Victorian’ın hikayesini Lanthimos, The Favourite’ın Oscar adayı senaristi Tony McNamara ile birlikte kaleme alacak.

Aslında herkes Lanthimos’un sıradaki projesi olarak Richard Brautigan‘ın aynı adlı romanından uyarlanacak The Hawkline Monster’ı beklerken başarılı yönetmen hepimizi şaşırtmayı başardı. Fantastik dozu yüksek bir hikayeye benzeyen Poor Things’in prodüksiyonuna bu yılın sonbahar aylarında başlanması planlanıyor. Filmin ne zaman izleyici ile buluşacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.