andrew garfield ve maya hawke’lı mainstream filminden ilk fragman

andrew garfield ve maya hawke’lı mainstream filminden ilk fragman


gia coppola'nın yeni uzun metrajı


Coppola ailesinin sinemayla içli dışlı olan en yeni üyesi Gia Coppola’nın ikinci uzun metrajlı filmi Mainstream’den ilk fragman yayınlandı.

Non Plus One ve Casino Moon isimli kısa filmin ardından sonra 2013 yapımı Palo Alto ile ilk uzun metraj denemesini yapan Gia Coppola, “Özel Olmayan Biri” ismini kullanarak YouTube için içerik hazırlayan ve çektiği videolarla ünlenen Link isimli bir karakterin hikayesini anlatacak. Andrew Garfield’ın hayat verdiği Link karakteriyle yolları kesişen Maya Hawke’ın canlandırdığı Frankie, işinden ve hayatından bıktığı bir dönemde bu sanal haz dünyasının içine adım adım çekilirken ünlü olma isteğinin farkına varıyor ve olaylar gelişiyor. İkilinin birlikte çalışmaya başlamasıyla kazandıkları kötü şöhret, çoğu zaman geri teperek Link ve Frankie’yi ölümle burun buruna getirir. Son yıllarda gittikçe popülerleşmeye başlayan “sosyal medya eleştirisi” temasına romantizmi de ılık ılık yediren Coppola, kendini sevmeyen birine aşık olmanın, günümüz dünyasının yeni ortaya çıkan kültüründe nasıl konumlandığını da mercek altına alıyor.

Gia Coppola ve Tom Stuart‘ın senaryosunu birlikte yazdığı filmde ikiliye; Chris Messina, Johnny Knoxville, Alexa Demie, Nat Wolff, Jason Schwartzman‘ın yanı sıra eski sosyal medya fenomeni şimdileri UFC dövüşçüsü Jake Paul eşlik ediyor. Prömiyerini 77. Venedik Film Festivali‘nde yapan filmin yapımcılığını Gia Coppola ile birlikte La La Land ile Oscar’a aday olan Fred Berger üstleniyor.

7 Mayıs’ta ABD’de seçilmiş sinemalarda gösterime girecek Mainstream, ardından VOD sistemiyle izleyicilerle buluşacak.