another round’un ingilizce uyarlamasının başrolü leonardo dicaprio olabilir

another round’un ingilizce uyarlamasının başrolü leonardo dicaprio olabilir


hadi bakalım


Danimarkalı yönetmen Thomas Vinterberg’in ana dilinde çektiği “Druk” ya da popüler ismiyle “Another Round” Oscar ödülü kazanalı daha üç gün bile olmadan Hollywood, filmin İngilizce versiyonlu bir uyarlaması için kollarını sıvıyor. Bu haber bizi ne kadar heyecanlandırmasa da, başrolünde Mads Mikkelsen kadar sevdiğimiz Leonardo DiCaprio‘yu görebilme ihtimalimizin bulunması en azından bir teselli hediyesi olabilir.

İki gün önce Yabancı Dilde En İyi Film ödülünü kazanan orijinal Another Round; hayatlarından artık keyif alamayan, yaşamlarını daha zevkli hale getirmek için sosyal bir deney başlatarak gün içinde sarhoş kalan dört öğretmenin etrafında şekilleniyor. Bu sarhoş öğretmenlerden biri olarak karşımıza çıkan Mikkelsen, hem karanlığa ve trajediye boğulmuş hem de kahkahalı ve neşeli usta oyunculuk performansıyla her zamanki gibi taktirleri topluyor.

Filmin İngilizce dilinde yapım haklarını kazananın DiCaprio tarafından kurulan Appian Way Productions olması akıllara ister istemez Oscar ödüllü aktörümüzün potansiyel bir başrol olabileceği fikrini getiriyor. DiCaprio’un en iyiler arasında yer aldığından hiç şüphemiz olmasa da, orijinal filmin büyüsünün bozulmadan İngilizce bir versiyonuyla karşımıza çıkıp çıkamayacağını merak ediyoruz.

Yakın zamanda büyük kalibreli yapımların bol bol uyguladığı taktik olan bu uyarlama furyası bakalım ne zaman kabak tadı verecek.