another round’un yönetmeni thomas vinterberg’in yeni projesi belli oldu

another round’un yönetmeni thomas vinterberg’in yeni projesi belli oldu


danimarka'yı sel alacak


Geçen senenin en iyi filmleri arasında kendisine sağlam bir yer edinen, bununla birlikte de iki Oscar adaylığı kazanan Mads Mikkelsen’li “Another Round”un yönetmeni Thomas Vinterberg, bir sonraki projesi için bizi fazla merakta bırakmıyor; başarılı yönetmen “Families Like Ours” isimli Danimarka’da geçecek bir dram dizisini yönetmeye hazırlanıyor.

Danimarka’daki televizyon kanalı TV2’de yayınlanacak “Families Like Ours”, bir doğal afetin -sel- etkileri sonucunda ülkedeki vatandaşların hayatta kalma mücadelesini gözler önüne serecek. Bazıları refah içinde yaşayabilecekleri ülkelere göç edip yeniden başlayabilirken, bazıları daha zorlu şartların hakim olduğu ülkelere gitmek zorunda kalıyor. Dizi, ülkenin harabeye dönmesiyle başka yerlere göç etmek zorunda kalan mültecilerin, ailelerin ve arkadaşlıkların parçalanmasının getirdiği çaresizlik duygularıyla birlikte karşılaştıkları zorlukları inceleyecek.

Vinterberg’in yönetmenliğin yanında senaryosuna da katkıda bulunacağı ‘Families Like Ours’un yapımcısı Sisse Graum Jørgensen diziyle ilgili; “hayatta kontrol edemediğimiz, bizim dışımızda gelişen şeyleri keşfederken, bunları da hayatın bir parçası olarak kucaklamanız için ilham veren bir dizi olacak” diyor.

İzleyicisinden 10 üzerinden 100 puan alan, “En İyi Yönetmen” ve “Yabancı Dilde En İyi Film” dallarında Oscar’a aday gösterilen “Another Round”un altın heykelciği kazanıp kazanmayacağı ise önümüzdeki haftalarda belli olacak. Oscar kazanmasa da gönlümüzü kazanan filmin fragmanı hemen aşağıda.