arcade fire’dan 45 dakika uzunluğunda bir meditasyon müziği

arcade fire’dan 45 dakika uzunluğunda bir meditasyon müziği


mecbur yoga


Indie rock camiasının başarılı gruplarından Arcade Fire, bu sefer alışkın olduğumuzdan farklı bir müzik türüyle karşımıza çıkıyor. Rahatlama/konsantrasyon için her çeşit sesi içerisinde barındıran meditasyon uygulaması Headspace ortaklığı sayesinde oluşturulan “Memories of the Age of Anxiety”, 45 dakika boyunca odaklanmanıza ve esinlenmiş hissetmenize yardımcı olacak meditatif titreşimler vadediyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Arcade Fire (@arcadefire)’in paylaştığı bir gönderi

Yayınladıkları küçük ses kaydından anladığımız üzere, “Memories of the Age of Anxiety” isimli enstrümantal parça kulağa pek alıştığımız klasik bir Arcade Fire müziği gibi gelmiyor. Ancak müziğe tam erişim sağlayanlar bazı Arcade Fire imza seslerinin parçada bulunduğunu belirtiyor.

Rahatlatıcı ve teşvik edici bir ortam hazırlamaya yardımcı parça, akıllara bir yandan da büyük beğeni toplayan ve nihayet geçtiğimiz aylarda dijital platformlarda yerini alan “Her” filminin sountrack’inin yer aldığı albümü getiriyor. Bunların yanında Ekim ayında Win Butler‘ın karantina döneminde iki veya üç albüme yetecek kadar şarkı yazdığını paylaştığını göz önünde bulundurursak, bu yıl Arcade Fire’dan gelen tek güzelliklerin bunlarla sınırlı kalmayacağını düşünebiliriz.

Arcade Fire’in rahatlatıcı müziğini dinlemek için Headspace’e kaydolabilir ya da bir hayırseverin YouTube’a yüklemesini bekleyebilirsiniz. Siz bu kararı verirken biz de sizin için “Her” albümünü aşağıya bırakalım.