arnaud desplechin, yeni filmi için marion cotillard ile tekrar bir araya geliyor

arnaud desplechin, yeni filmi için marion cotillard ile tekrar bir araya geliyor


“brother and sister”


The Sentinel”, “My Golden Days” ve “Ismael’s Ghosts” filmlerinin arkasındaki Arnaud Desplechin, her filminde yeni bir türle karşımıza çıkmaya devam ediyor. En son Philip Roth’un suç romanını beyaz perdeye uyarladığını öğrendiğimiz Fransız sinemasının vazgeçilmez yönetmelerinden Desplechin, şimdi de “Brother and Sister” ile aile dramasına el atıyor.

Adından da tahmin edebileceğimiz gibi “Brother and Sister”, anne ve babalarının ölümünden 20 yıl sonra tekrar bir araya gelen 50’li yaşlarındaki iki kardeşin hikayesini anlatıyor.  Kısa bir süre sonra çekimlerine başlayacağını duyduğumuz filmde Desplechin, “Ismael’s Ghosts”ta birlikte çalıştığı Marion Cotillard ve “A Christmas Tale” de birlikte çalıştığı Melvil Poupaud tekrar bir araya gelecek. En son suç draması “Oh Mercy!” ile 2019 Cannes Film Festivali’nde gördüğümüz Desplechin, şu sıralar bir yandan da başrolünde Léa Seydoux’un yer aldığı Philip Roth roman uyarlaması “Deception” son rötuşları üzerinde çalışıyor.

Küçük bir Fransız sineması bonus haberi de verelim; 2019 yapımı “Martin Eden”in kazandığı uluslararası başarıdan sonra hayranlarının bir sonraki filmini merakla beklediği Pietro Marcello, 1919 ve 1939 arasına yayılan dönemde bir kadın karakterin merkezinde yer alacağı “L’Envol” üzerinde çalışıyor. Fransız romantizmi dolu olacak filmin kadrosunda Juliette Jouan, Raphaël Thierry, Louis Garrel, ve Noémie Lvovsky yer alıyor.

Bu yeni filmleri ne zaman görebileceğimizle ilgili bir şey söylemek için henüz çok erken ancak 2022 yılının festival dönemi muhtemel bir tarih olabilir.